Odbojkarice ob niz proti Formisu; odbojkarji tudi proti Salonitu maksimalno

0
2422

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v zadnji tekmi petega kroga 1. DOL za ženske na domačem igrišču s 3:1 (10, 12, -16, 20) premagale Formulo Formis. V prvih dveh nizih so prikazale odlično igro, nato pa jim je popustila zbranost, kar so gostje iz Rogoze v tretjem nizu tudi izkoristile. Varovanke Alessandra Beltramija bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 12. novembra, gostile Zgornjo Gorenjsko.

Calcit Volleyball – Formula Formis  3:1 (10, 12, -16, 20)
Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Klinar (Jesenice) in Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volleyball: Grudina 13, Božič, Mihevc 7, Blažič 3, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 25, Lipicer Samec 5, Jerala – libero, Turk 2, Koleva 16, Van de Vyver 5. Trener: Alessandro Beltrami.
Formula Formis: Pehnec 4, Vahen Desy 8, Sešel 1, A. Kerbler 4, Pogorevc 1, Borko 5, Valenčič 13, Polanec, K. Kerbler, Eržen 7, Štern, Sužnik – libero, Pajnik – libero. Trener Sebastjan Zorenč.

Slovenske državne prvakinje so se po kvalifikacijskih tekmah drugega kroga za uvrstitev v ligo prvakinj, ko bo morale priznati premoč italijanski ekipi Liu Jo Nordmeccanica, spet preusmerile v domače prvenstvo. Na obeh tekmah proti ekipi iz Modene so, navkljub porazoma, navdušile s prikazano igro, na drugi strani so varovanke Sebastjana Zorenča, ki v letošnji sezoni igrajo v spremenjeni zasedbi, v dozdajšnjih štirih tekmah domačega prvenstva zabeležile po dve zmagi in dva poraza. V Ljubljani so izgubile še tretjič, v prvih dveh nizih so bile popolnoma nemočne, v tretjem so nadigrale državne prvakinje, ki so v četrtem le postavile stvari na svoje mesto.
Prva dva niza sta minila popolnoma v znamenju domače ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih igre. S servisi so povzročale veliko težav gostujočim sprejemalkam, v napadu so bile Olivera Kostić, Slavina Koleva in Tina Grudina nezaustavljive, vse skupaj je dobro povezovala Ilka van de Vyver. Že ob prvem tehničnem odmoru so s točko Koleve vodile z 8:3, na drugega so odšle s prednostjo devetih točk po asu Katje Mihevc. Uvodi niz je zaključila Tina Lipicer Samec.
V drugem nizu so domačinke nadaljevale s prevlado na igrišču. Tudi tokrat so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo devetih točk, niz pa se je končal s točkami Grudine, Van de Vyverjeve in Koleve.
Do preobrata je prišlo v tretjem nizu, v katerem je Alessandro Beltrami priložnost za igro ponudil nekaterim mlajšim igralkam, kar so izkušene gostje izkoristile. Do prvega tehničnega odmora se je razigrala Sara Valenčič, nato sta ji sledili še Maja Vahen Desy in mlada Darja Eržen. Z dvema zaporednima servisoma Valenčičeve so Rogožanke vodile celo z 22:12, niz pa je končala Maja Vahen Desy.
Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem sta bili ekipi do devete točke izenačeni, do drugega tehničnega odmora pa so si domačinke priigrale pet točk prednosti. V napadu je bila uspešna Kostićeva. Vendar se Rogožanke še niso predale, izkoristile so slabši sprejem kalcitovk ter se jim z blokom Tamare Borko približale na točko zaostanka (20:21). Da do preobrata ni prišlo, sta poskrbeli Kostićeva in Koleva, ki je tudi dosegla tudi zadnjo točko na tekmi.

____________________________________________________________________

gasperribic

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v zaostali tekmi drugega kroga 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali kanalski Salonit. Tokrat so do zmage prišli po dobri uri igre, nasprotniku pa niso oddali niti niza. V prihodnjem krogu, v soboto, 12. novembra, bodo doma gostili Maribor.

Calcit Volleyball – Salonit Anhovo  3:0 (15, 18, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Melavc (Šempeter) in Seifried (Maribor).

Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek 7, Okroglič, Vidmar 16, Brulec 3, Lakner, Kotnik 12, Štembergar Zupan, Videčnik 2, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
Salonit Anhovo: Česnik 2, Jereb, Karnel, Pirih 8, Mijatović 4, Čabarkapa 16, Kovačič, Tomić, Jerončič 4, Šarič – libero. Trener: Gregor Jerončič.

V zaostali tekmi drugega kroga 1. DOL za moške so odbojkarji Calcit Volleyball gostile goste iz Kanala, ki so v Kamnik prišli brez obolelega Saše Gadnika, medtem ko sta Dalibor Tomić in Irenej Karnel prišla poškodovana. Domači trener Gašper Ribič ni mogel računati le na kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki je sicer bil v postavi, a ni igral.
Prvi niz je bil izenačen le do prvega tehničnega odmora, na servis Domna Kotnika pa so Kamničani po bloku Saše Štalekarja in uspešnem napadu Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (11:6). Ob drugem tehničnem odmoru je njihova prednost po novi točki Vidmarja bila že osem točk, žal pa se je pri izidu 16:9 poškodoval domači bloker Matic Videčnik, ki ga je zamenjal Žan Novljan. Tudi po tej menjavi so bili Kamničani boljši nasprotnik, z boljšim servisom, blokom in napadom, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Novljan.
Tudi v drugem nizu kamniški odbojkarji niso popuščali, še naprej so pritiskali s servisi in bili učinkoviti v napadu. S točko Ratka so povedli z 10:3, toda na servis Luke Jerončiča so Kanalci dosegli štiri zaporedne točke, zato je Gašper Ribič vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Po njem so domačini spet uredili svoje vrste in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Domen Kotnik.
Kamničani so prevladovali tudi v tretjem nizu, čeprav njihov sprejem ni bil idealen, zato pa so bili toliko boljši v drugih elementih igre. Do prve občutnejše prednosti so prišli na servis Brulca za vodstvo z 12:7, tudi tokrat pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Kanalci so se jim enkrat še približali na tri točke zaostanka, po bloku Daneta Mijatoviča za 15:18, vendar do preobrata ni prišlo.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa:
»Kanalci so prišli oslabljeni, brez Gadnika, Tomića, je to vendarle druga ekipa, poleg tega je Matija Jereb danes praktično prvič igral po poškodbi in vse to se je poznalo na igrišču. Na drugi strani smo mi imeli svoje dobre in slabe trenutke, ampak na koncu, kot velikokrat rečem, zmaga je zmaga in to je najbolj pomembno, zavedamo pa se, da bo potrebno proti boljšim ekipa igrati boljše. Že v soboto proti Mariboru.«

Gregor Jerončič, trener Salonit Anhova: »Že pred sezono smo izgubili pomembnega igralca v coni štiri, ki bi moral prinesti veliko olajšavo na servisu, bloku in napadu. Borimo se s tistim, kar imamo, v Kamnik smo prišli še oslabljeni in tudi tokrat se je pokazalo, da imamo nekaj dobrih igralcev, vendar na igrišču potrebujemo takšne, ki dajejo zanesljivost. Če se to ne bo uredilo, bomo še naprej v težavah. V ekipi imamo igralce, ki nikoli niso igrali v prvi slovenski ligi, toda pod pritiskom še ne delujejo tako, kot bi si želeli.«

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

 

 

Oglasno sporočilo