Odbojkarice Calcit Volleyballa tokrat brez izgubljenega niza; odbojkarji tudi proti Krki s tremi točkami

0
2017

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v šestem krogu 1. DOL za ženske v dvorani Tivoli gostile Zgornjo Gorenjsko in zmagale s 3:0 (18, 21, 17). S petnajstimi točkami so na calcitovke na prvem mestu prvenstvene lestvice, čeprav imajo, tako tako kot Nova KBM Branik tekmo manj. V prihodnjem krogu bodo slovenske državne prvakinje v soboto, 19. novembra, gostovale v Puconcih.

Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska  3:0 (18, 21, 17)

Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Milojević in Srša (oba Ljubljana).

Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič 1, Mihevc 6, Blažič 15, Pahor – libero, Igličar 7, Zaplotnik, Kostić 12, Lipicer Samec, Jerala – libero, Turk, Koleva 11, Van de Vyver 3. Trener: Alessandro Beltrami

Zgornja Gorenjska: Čuk 5, Avsenik – libero, Tučen 4, Lužovec 10, Košak 3, Pogačar 2, Burja – libero, Rotar, Marzidovšek 6, Langus, Zorman, Humerca. Trener: Iztok Kšela.

V sredo so aktualne slovenske državne prvakinje v zaostali tekmi petega kroga 1. DOL za ženske doma izgubile svoj prvi letošnji niz proti Formuli Formisu, proti mladi Gorenjkam pa so vknjižile novo maksimalno zmago, vendar so jim mlade gostje v vseh treh nizih nudile dostojni odpor.
Domače odbojkarice, ki so tekmo začele brez kapetanke Tine Lipicer Samec, priložnost pa je dobila Pia Blažič, so si prvo občutnejšo prednost v uvodnem nizu priigrale na servis Slavine Koleve. Varovanke Iztoka Kšele so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke, po dveh asih Koleve in dveh uspešnih napadih Olivere Kostić pa je njihov zaostanek znašal že devet točk (5:14). Visoko vodstvo je uspavalo domačo ekipo, ki je naredila veliko število lastnih napak, vendar njeno vodstvo ni bilo nikoli ogroženo, do zadnje točke so prišle po napaki Špele Lužovec.
Tudi v drugem nizu so Gorenjke nudile dostojen odpor domači ekipi. Pred drugim tehničnim odmorom so se domačinkam po napaki Olivere Kostić kalcitovkam približale na dve točki zaostanka (12:14), vendar so po asu Katje Mihevc ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke. Blažičeva, ki je v letošnji sezoni v Calcit Volleyball prestopila prav iz Zgornje Gorenjske, je z novim asom poskrbela za vodstvo z 20:15, toda borbene gostje so se z dvema zaporednima blokoma Hane Marzidovšek in asom Taje Tučen še enkrat prišle le na dve točki zaostanka (20:22). Da do preobrata ni prišlo, je poskrbela Kostićeva.
V tretjem nizu je dolgo kazalo na najbolj izenačen niz na tekmi, saj so gostje do desete točke še držale korak z državnimi prvakinjami, po točki Nine Čuk pa so zaostajale za točko (15:16). Toda ob koncu niza so domače odbojkarice le zaigrale bolje, razigrala se je Blažičeva, ki je bila skorajda nezaustavljiva za svoje nekdanje soigralke, pridružila pa se ji je tudi Urška Igličar, ki je v igro vstopila v tretjem nizu. Prav Igličarjeva je tudi dosegla zadnjo točko na tekmi.

____________________________________________________________________

calcitvolleyball02.
Odbojkarji Calcit Volleyballa so prišli še do tretje zaporedne zmage v 1. DOL za moške. Po dveh zmagah na domačem igrišču, so danes sedmem krogu v Novem mestu s 3:1 premagali Krko, eno najprijetnejših presenečenj dozdajšnjega državnega prvenstva. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 19. novembra, v domači dvorani gostili Maribor.

Krka – Calcit Volleyball  1:3 (-22, 23, -17,

Novo mesto:  Športna dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

Krka: L. Brulec 12, Ožbalt – libero, G. Erpič 4, Vrhovšek 1, Kosmina 12, U. Erpič 4, Stošić, Drobnič 12, Pucelj 1, Bregar 13, Renko, Turk – libero. Trener: Jože Časar.

Calcit Volleyball: Štalekar 11, Hribar – libero, Golob, Novljan 9, Ratek 15, Okroglič, Vidmar 11, J. Brulec 5, Lakner 1, Kotnik 11, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Odbojkarji Krke so sezono začeli s štirimi zaporednimi zmagami, na zadnjih dveh tekmah, tudi na zadnji domači proti Hočam in v torkovi zaostali tekmi šestega kroga proti ACH Volleyju pa so ostali praznih rok. Tako kot v dvoboju s Calcit Volleyballom, ki je v drugem nizu sicer moral priznati premoč domači ekipi, v preostalih treh nizih pa je bil boljši nasprotnik.
V prvem nizu so gostje iz Kamnika, ki so na servis Jana Brulca, nekdanjega igralca Krke, povedli s 4:0, toda z dvema zaporednima blokoma Sergeja Drobniča so krkaši izid že na četrti točki izenačili, nato pa ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za dve točki. S točko Domna Kotnika so na drugega odšli s prednostjo treh točk, pred vstopom v končnico pa so varovanci Jožeta Časarja s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel podajalec Marko Stošić povedli z 20:19. Vodili to tudi še 21:20, vendar je servis Drobniča končal v avtu, Sašo Štalekar in predvsem Primož Vidmar pa sta gostom prinesla tri zaključne žoge za zmago. Do nje so prišli že po prvi, saj je napako naredil Martin Kosmina.
Še bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so razen z 1:0 ves čas vodili domači odbojkarji. Z blokom Grege Erpiča so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, ki so jo Kamničani do drugega s točko Primoža Vidmarja znižali za eno. Z dvema zaporednima točkama je Kotnik na 21. točki prinesel izenačenje, toda Luka Brulec je odgovoril na najboljši možni način za domačo ekipo ter ji prinesel dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. Prvo je Štalekar še ubranil, drugo pa je izkoristil Drobnič, ki je lani v Krko prišel prav iz kamniške ekipe.
Poraz v drugem nizu ni zaustavil kamniških odbojkarjev, ki so z blokom Žana Novljana na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, nato pa na servis Brulca, ki je dosegel tudi tri ase, dosegli pet zaporednih točk. Na servis Ivana Vrhovška so se krkaši gostom še uspeli približati na tri točke zaostanka (14:17), toda nadaljevanje je bilo spet v znamenju Kamničanov, ki so preko Štalekarja prišli še do drugega niza.
Z boljšo igro so varovanci Gašperja Ribiča nadaljevali tudi v četrtem nizu, v katerem so spet prevladovali na servisu in sprejemu, boljši pa so bili tudi v napadu. Tudi tokrat so do odločilne prednosti prišli med prvim in drugim tehničnim odmorom, ko so krkaši naredili kar štiri lastne napake, Kamničani pa so nanj odšli z vodstvom 16:10. S točko Vidmarja so povedli 19:12, do konca tekme pa se je s s svojim petim blokom izkazal Žan Novljan, nove tri točke kamniške ekipe pa sta potrdila Timotej Ratek in Vidmar.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

 

Oglasno sporočilo