Tekma svetovnega pokala na Šmarni gori

0
2068

Tekači KGT Papež  odlični na finalni  tekmi svetovnega pokala: v hudi konkurenci tekačev iz 14 držav  najhitrejša Slovenca Timotej Bečan (7.) in Miran Cvet (9.), za Aleša Prelovška zmagovalne stopničke na 2. mestu.

Dušan Papež,. predsednik Združenja za gorske teke, Roman Dobnikar, predsednik AZS in Janez Aljančič, častni član IEA


Timotej Bečan
s sedmim in Miran Cvet z devetim mestom sta bila najboljša Slovenca na finalni tekmi jubilejne dvajsete sezone svetovnega pokala na Šmarni gori  med 205 tekači  iz 14 držav.

Timotej Bečan (KGT Papež), najboljši Slovenec na sklepni tekmi svetovnega pokala (3)

Norvežan Johan Bugge (42:33) je zmagal drugič zapored. Timotej Bečan je  s časom 44:23 za skoraj tri minute izboljšal lanski dosežek. Navdušen nad zelo uspešno sezono je vesel povedal: » Konkurenca je bila močna. Izziv mi je bil, da sem hitrejši kot lani. V začetku leta bi tako sezono lahko le sanjal.«
Tudi veteran (naslovna fotografija) svetovnega slovesa Miran Cvet (45:07) je bil  zelo zadovoljen z 9. mestom. O močni konkurenci priča 17. mesto Gašperja  Bregarja , ki je za dvakratnim zmagovalcem Šmarne gore Eritrejcem  Tekleyem (tudi kraljem Grintovca) zaostal le štiri mesta.
V pokalni razvrstitvi je med člani Božič dosegel 36. mesto, Razpotnik 43., Dolinšek 55.,  ml. veteran Bregar deveto in veteran Sršen deseto. Na 5. in 6. mesto  sta se uvrstila mladinca Rok Sušnik in Domen Avbelj, Nejc Uršič je bil osmi. V kategoriji  dečki/deklice  sta 4. mesto zasedla Nik Romšak in Viki Dolinšek, ml. dečka Leon Pešovski Bužan 7. in Nejc Bregar Šipek 13. mesto.

Aleš Prelovšek (KGT Papež), drugouvrščeni med starejšimi dečki

Med st. dečki se je  na zmagovalne stopničke na 2. mestu povzpel  Aleš Prelovšek.

Čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo