Delovna vnema, borbenost, poštenost; Aluminij – Domžale 0:4

0
3660
Nogometaši Domžal tudi po zadnjem reprezentančnem odmoru v jesenskem delu sezone nadaljujejo z odličnimi predstavami. V 17. kolu so gostovali v Kidričevem, kjer so se pomerili z domačim Aluminijem, ki na zadnjih štirih tekmah ni okusil grenkobe poraza. V prelepem sončnem vremenu, a na izjemno zahtevni travnati površini, ki je bila zaradi obilnih padavin v zadnjem obdobju zelo mehka, so rumeni slavili s 4:0. Z novo visoko zmago so število doseženih golov v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije povišali že na 40.
Veselje
Tekmo so s sredine začeli nogometaši Domžal, ki so povedli že po prvi pravi akciji. V 6. minuti je Miha Blažič na levi strani lepo zaposlil Jureta Balkovca, ki je poslal nevaren predložek pred domača vrata. Slobodan Vuk žoge ni zadel, je pa to storil domači nogometaš Milan Kocić, ki je nesrečno zatresel lastno mrežo. V nadaljevanju tekme pravih priložnosti ni bilo, domači pa so se na zahtevnem igrišču več kot dostojno upirali favoriziranim gostom: ”Zunanji dejavniki, na katere ne moremo vplivati, se iz tekme v tekmo spreminjajo. Predvsem gre za vremenske pogoje in posledično za zahtevnejše igralne podlage. Na drugi strani pa naši notranji dejavniki ostajajo enaki, saj znamo vsebino prilagoditi igrišču. V fazi obrambe smo bili popolnoma disciplinirani, v napadu pa enostavni in potrpežljivi. Čakali smo na svoje priložnosti in jih dočakali,” je o zahtevnem terenu povedal domžalski strateg Simon Rožman in dodal: ”Pričakovali smo energetsko zelo zahtevno tekmo, vendar smo imeli nasprotnika vseh 90 minut pod nadzorom. Vesel sem, da je šlo vse po naših željah.”
.

V drugem polčasu so Domžalčani še bolj stopili na plin in po slabih desetih minutah igre je z izjemno potezo vodstvo podvojil Slobodan Vuk. Slednji je dosegel svoj 36. gol v rumenem dresu in je sedaj sam na prvem mestu večne lestvice strelcev v prvi slovenski ligi. ”Zelo sem vesel za Slobodana, ker poznam njegovo zgodovino in vem, kaj vse je moral prestati. Moj poklon ob tem dosežku in upam, da se tukaj ne ustavi. Naše zaupanje nam vrača s sijajnimi predstavami in zadetki. To je veliko priznanje za preteklo delo, vendar zaradi tega jutri ne bo nič drugače. Še vedno bo potrebno novo dokazovanje, iskati bo potrebno nove motive in prepričan sem, da to še zdaleč ni bil njegov zadnji gol v jesenskem delu sezone, kot tudi ne v nadaljevanju naše zgodbe. Tako kot on imajo tudi vsi ostali igralci našo popolno podporo,” je o novem klubskem rekorderju spregovoril strateg dvakratnih državnih prvakov.

Slobodan Vuk
Po drugem golu so imeli Domžalčani več prostora na igrišču in vsega šest minut pozneje je svoj drugi gol v letošnji sezoni dosegel Antonio Mance: ”Fantje v prvi vrsti sledijo svojim in ekipnim ambicijam. Prav tako stremijo h glavnemu cilju in to je bogata vsebina na vsaki tekmi. Ekipa je karakterna, borbena, ima ogromno delavne vneme in poštenosti. Zaradi teh vrednot prihajamo do tako visokih zmag,” je o svojih varovancih povedal 33-letni nogometni strokovnjak, ki je na klop članskega moštva Domžal prišel septembra: ”Vesel sem, da smo se v tako kratkem času vsi v klubu tako dobro ujeli v zgodbi, ki jo uprava želi izpeljati. Igralci so se popolnoma prilagodili in v klubu vladajo iskreni odnosi, ki vodijo k napredku. Dodaten dokaz delavne vneme je tudi to, da igralci na treninge pridejo pol ure pred zborom in sami skrbijo za svojo fizično pripravo. To je v ozadju naš največji plus, ki nam daje dodatne energije na treningih,”je o odnosih znotraj rumene družine povedal Rožman, ki je poskrbel, da so Domžalčani v zelo kratkem času začeli igrati nadvse atraktiven nogomet. Pod njegovim vodstvom v povprečju dosegajo več kot tri gole na tekmo (12 tekem, 37 golov): ”Vsebina je takšna kot smo jo obljubljali in načrtovali. Zelo sem vesel, da delamo prav to in dosegamo gole. Zelo sem zadovoljen tudi s tem, da je vse več pristašev Domžal tudi na tekmah v gosteh. S tem širimo energijo, model razmišljanja in lahko smo zelo ponosni na to, kar nam trenutno uspeva.”

Antonio Mance
Da je povprečje golov na tekmo več kot tri, je v Kidričevem poskrbel Gaber Dobrovoljc. Branilec je v 72. Minuti z glavo zadel po lepi podaji Jureta Balkovca s kota. Domžalčani so prvič letos slavili s 4:0, kar pa seveda ni najvišja zmaga v sezoni. Rumeni so namreč že kar trikrat slavili s 5:0, a vselej v Športnem parku v Domžalah. Z deseto zmago v sezoni so rumeni na tretjem mestu ohranili šest točk prednosti pred četrtim Celjem, ki ob Kamniški Bistrici gostuje v soboto:”Najpomembnejša je vsaka naslednja tekma in s številom točk ter položajem na lestvici se trenutno ne obremenjujemo. Na koncu bomo na tistem mestu, ki si ga bomo zaslužili,” je o lestvici povedal Rožman in se že ozrl proti naslednjemu obračunu: ”Celje je izkušena ekipa, ki ima kvalitetne posameznike. Gre za moštvo, ki igra na rezultat. V športnem parku Domžale želimo, tako za svoje navijače kot tudi zase, nadaljevati niz neporaženosti. Pričakujem zelo dobro srečanje,” se dvoboja s svojim nekdanjim klubom veseli domžalski strateg. Obračun proti Celju bo tudi dobrodelno obarvan, saj bo v ospredju znova Anina zvezdica. Za vstop na stadion boste morali gledalci prinesti dva prehranska izdelka z daljšim rokom uporabe.

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo