Calcitovke zanesljivo v četrtfinale

0
1794

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi na drugi tekmi osmine finala pokala Slovenije brez večjih težav premagale trenutno vodilno ekipo 2. DOL vzhod. Tokrat so v gosteh premagale Prevalje s 3:0 (9, 11, 14), pred 14 dnevi v Kamniku pa je bilo prav tako 3:0 za aktualne slovenske državne prvakinje, ki se bodo že v petek pomerili v prvi tekmi 10. kroga 1. DOL z Novo KBM Branikom.

Zadnjo preizkušnjo pred derbijem z Mariborčankami je Alessandro Beltrami, trener Calcit Volleyballa, začel v nekoliko spremenjeni zasedbi. Na mestu podajalke je vso tekmo igrala Mojca Božič, na mestu korektorke Urška Igličar in na mestu proste igralke Maja Pahor, ob njih pa so dvoboj s Prevaljčankami začele še Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina in Katja Mihevc. Tudi v tej zasedbi calcitovke niso imele večjih težav z borbenimi domačinkami, ki so v vseh treh nizih za gostujočo ekipo zaostajale že ob prvem tehničnem odmoru, ob drugem pa je bil njihov zaostanek že prevelik, da bi se morda lahko nadejale vsaj častnega niza. V tretjem nizu je Beltrami v igro poslal še Ano Zaplotnik in Kajo Turk, medtem ko sta Olivera Kostić in po predčasnem slovesu Tine Lipicer Samec nova kapetanka ekipe Ilka van de Vyver. Navkljub visokemu porazu si pohvale zasluži tudi mlada domača ekipa.

Točke za Calcit Volleyball so dosegle: Grudina 10, Mihevc 4, Blažič 6, Igličar 17, Zaplotnik 6, Turk 3, Koleva 9. Za Prevalje pa so točke dosegle: Pruš 6, Peršak 2, Račnik 6, Jevšnikar 6, Tihta 1, Bukovec 2, Kogelnik 6 in Kladnik 1.

V četrtfinalu, prva tekma bo na sporedu, 1. februarja, povratna pa 1. marca, bodo igrale z zmagovalkami dvoboja med Zgornjo Gorenjsko in Mislinjo. Na prvi tekmi so na domačem igrišču slavile Gorenjke s 3:0. V četrtfinale se je že uvrstila Nova KBM Branik, ki je bila boljša od druge ekipe Calcit Volleyballa. Ekipi sta igrali le eno tekmo, v Kamniku so s 3:0 (16, 11, 9) slavile branilke pokalnega naslova.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo