Snežinka dobrih želja prižgala iskrice v otroških očeh na novoletnem bazarju

0
2932

Včerajšnje pozno popoldne je staro mestno jedro Kamnika postalo center popolnih decembrskih družinskih doživetij, saj se je na Glavnem trgu, že sedmič po vrsti, odvijal novoletni otroški bazar. Praznično dogajanje so zaznamovali predvsem otroci, saj je Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik pripravil bazar, katerega cilj je bila dobrodelnost. Vsa zbrana sredstva bodo namreč namenjena v sklad vrtca. Dogodku pa je prisostvoval tudi župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar.

Glavni trg so sprva preplavili otroci in starši, stojnice pa so ponujale pisano paleto ročno izdelanih daril, ki so nastali izpod pridnih rok vzgojiteljic in njihovih nadobudnih varovancev, narejeni pa s srčnostjo in na voljo za obdaritev najdražjih.

Mali navihanci so danes prebudili tudi grofično Veroniko, ki se je skupaj z mamutom podala po praznično okrašenih mestnih uličicah in se veselila pisane druščine otrok.

Praznično vzdušje se je nato nadaljevalo na glavnem odru z Otroškim pevskim zborom Vrtca Antona Medveda Kamnik, zbrane pa je ob pestrem dogajanju sprva pozdravila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar in pohvalila rekordno število malih pevcev, bilo jih je namreč kar 175, se zahvalila vsem zaposlenim za izvedbo bazarja ter obiskovalcem zaželela lepe prihajajoče praznike.

Dobrim željam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in ob tej priložnosti dejal: »Spoštovani obiskovalci, dragi otroci in starši, v tem prazničnem decembru se bo veliko dogajalo in danes smo s tem večerom tudi začeli s prireditvami Pravljičnega Kamnika. December je za marsikoga najlepši mesec in verjamem, da tudi za vas. V času, ko nas obiskujejo dobri možje, si izrekamo lepe želje, predvsem pa nam je vsako leto v veselje gledati in poslušati ta čudoviti program, ki nam ga pripravijo naši najmlajši iz Vrtca Antona Medveda Kamnik. Želim vam, da bi preživeli lepe praznike, v letu, ki prihaja, pa vse dobro in, da bi se vam izpolnilo čim več želja.«

Ko se je dan prevesil v prav poseben večer, je iz čarobne knjige želja priletela mala snežinka z otroško predstavo Snežinka dobrih želja.

Program bazarja je kot dobra vila povezovala znana slovenska glasbenicaDamjana Golavšek, ob koncu pa na oder povabila tudi Dedka Mraza, ki so ga otroci z glasnimi vzkliki in pesmicami priklicali na Glavni trg.

355. dan v letu je tako minil v znamenju otroškega smeha, razigranosti in veselja, Pravljični Kamnik pa bo do izteka starega leta ponujal pestro dogajanje, zato vabljeni, da se nam pridružite.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo