Izjemno leto za plesalce iz Plesnega kluba Miki

0
2343

Leto 2016 je bilo za plesalce iz Plesnega kluba Miki zelo pestro in natrpano  z domačimi ter tujimi tekmovanji, na katerih pa so se odrezali več kot odlično.

Medtem, ko so se domača tekmovanja zaključila že pred poletjem, pa so se mednarodna tekmovanja po poletju šele začela. Prvi so se septembra v boj podali tekmovalci Street dance-a, kjer smo dobili nova svetovna prvaka v kategoriji mladinskih parov. Najboljša na svetu sta postala Maša Skočaj in Žiga Farkaš. Njun uspeh je dopolnila mladinska formacija z naslovom svetovnih podprvakov, uspešna pa je bila tudi otroška formacija, ki je zasedla 4. mesto in mladinska mala skupina, ki se je uvrstila na 6. mesto. Oktobra so na vrsto prišli fantje, ki tekmujejo v hip hopu in electric boogieju. Članski duo par Andraž Mrak in Dejan Djurović sta tokrat zasedla 5. mesto, Dejan pa je med solisti pristal na 7. mestu. Odlično 8. mesto si je v hudi konkurenci otroških hip hop solistov priplesal Anai Erce, med electric boogie mladinskimi solisti pa je 10. mesto osvojil Žiga Colarič. Janez Štrukelj je med člani zasedel 30. mesto. Konec oktobra so se na mednarodno plesišče podala še dekleta, ki tekmujejo v jazz baletu. Članska mala skupina je zasedla 1. mesto in tako so Eva, Sara, Klara, Lana, Laura, Lea in Neja postale svetovne prvakinje. Klara je med solistkami v članski kategoriji zasedla 13. mesto, skupaj z Lano pa sta v paru osvojili 7. mesto. Ista dekleta so se z razširjeno skupino  podala tudi na tekmovanje v show dance-u. Tako mladinska kot tudi članska formacija sta v finalu dosegli odlični 4. mesti, članska mala skupina pa se je zavihtela na 9. mesto. Otroška solistka Ula Gerbec si je priplesala 17. mesto, otroški par Kaja Mencin in Izabela Skušnik pa sta osvojili 21. mesto.
Izjemno ponosni smo na vse dosežke, ki so si jih letos s trdim delom priplesali naši plesalci. Čestitamo jim za vse uspehe in tako njim, kot tudi trenerjem želimo, da bi bilo tudi leto 2017 tako uspešno, kot je bilo lansko.
Ravno, ko so tekmovalci zaključili s sezono, pa so rekreativni plesalci Plesne šole Miki že pokazali, kaj vse so se naučili do januarja. Vrtčevski plesalci so imeli svoje nastope za starše že decembra.

Tjaša Derstvenšek

 

Oglasno sporočilo