Za slovo od leta dvojna zmaga za SSK Mengeš

0
2398

Smučarski skakalni klub Mengeš se je od starega leta 2016 poslovil z dvojno zmago, za katero sta 30. decembra svoje navijače razveselila Anže Lanišek in Matjaž Pungertar, ki sta bila razred zase na članski tekmi za slovenski pokal Cockte na Ljubnem. Razlika med njima je bila na koncu izjemno majhna – vsega pol točke, za kolikor je bil uspešnejši Lanišek.

Na državnem prvenstvu na (novi) Bloudkovi velikanki v Planici pa je bila pred tem zgodba obratna, saj je interni klubski dvoboj tedaj pripadel Pungertarju, ki je zasedel deveto mesto. Le 3,1 točke za 26-letnikom iz Vrhpolja pri Kamniku, ki je vendarle premagal zdravstvene tegobe, ki so ga mučile v jesenskem pripravljalnem obdobju, je kot enajsti tekmo končal Lanišek, v finale pa se je prebil tudi nordijski kombinatorec Leon Šarc, ki je na koncu zasedel 30. mesto.

Omenjena trojica se je tisti dan skupaj z Luko Brnotom, sicer pomočnikom glavnega mengeškega trenerja Aleša Selaka, v dolini pod Poncami udeležila tudi ekipne preizkušnje za državno prvenstvo in iztržila peto mesto, pri čemer je Lanišek s 136 metri dosegel največjo daljavo tekme.

Pungertar se je sredi decembra izkazal tudi na prireditvi za pokal Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Notoddnu, kjer se je med 86 skakalci iz osemnajstih držav zavihtel na peto in tretje mesto. Skupaj z Laniškom se zdaj pod Selakovim vodstvom zavzeto pripravljata za vrnitev med svetovno elito.

V močni tuji konkurenci se je prejšnji mesec preizkusil tudi Šarc, ki se je udeležil dveh tekem za celinski pokal v nordijski kombinaciji v Klingenthalu, kjer je bil s 40. in 49. mestom dvakrat najboljši Slovenec.

Prvi preizkušnji na snegu v tej sezoni je že imel tudi Jure Močnik, veliki zmagovalec julijske tekme za mladinski pokal FIS v Hinterzartnu, ki je za božič na pokalu Cockte v Žireh med dečki, starimi do 15 let, skočil na četrto mesto, v leto starejši kategoriji pa je bil pozneje na Ljubnem deveti.

Mlajši skakalci iz SSK Mengeš v tej zimi še niso imeli tekem, zato pa skoraj iz dneva v dan pilijo formo na napravah v Kisovcu pri Zagorju, kjer so doslej že opravili precej skokov na snegu, nekateri že tudi na povsem novih Slatnarjevih smučeh. Glede na to, kako pridno vadijo, da jih je pravi užitek gledati, novi uspehi zagotovo ne bodo izostali …

Besedilo: Miha Šimnovec

Oglasno sporočilo