Odprtje razstave izdelkov učencev in predšolskih otrok na temo trajnostne mobilnosti

0
2350

Župan Marjan Šarec je včeraj popoldan v preddverju občinske stavbe odprl razstavo izdelkov učencev in predšolskih otrok na temo trajnostne mobilnosti.

Odprtje razstave izdelkov učencev in predšolskih otrok na temo trajnostne mobilnosti

Dela učenk in učencev Osnovne šole Toma Brejca in Osnovne šole Šmartno v Tuhinju ter otrok Zasebnega vrtca Zarja,ki so pripravili risbe in maketo oziroma splošen nabor kreativnih idej, so vezana na pripravo Celostne prometne strategije za Občino Kamnik. V fazi oblikovanja strategije so se namreč razmisleku o mobilnosti v prihodnosti ustvarjalno pridružili tudi šolarji in otroci, ki so prav tako pomemben subjekt pri oblikovanju strategije.

V duhu mobilnosti v prihodnosti, ki si jo predstavljajo naši najmlajši, kar preko 50jih je, so z ustvarjalnimi risbami dali prosto pot svoji domišljiji. Gre za nadaljevanje razstave, ki je od petka, 13. januarja 2017, v okviru četrte javne razprave priprave Celostne prometne strategije za Občino Kamnik na ogled v prostorih Doma kulture Kamnik, tam pa so predstavljeni eseji in video učencev Osnovne šole Toma Brejca Lana Roliha, Pine Štubljar in Blaža Berganta, ki je nastal pod mentorstvom Petra Štubljarja. Video si lahko ogledate na spletni povezavi tukaj.

Ob odprtju je zbrane v imenu pripravljavcev Celostne prometne strategije za Občino Kamnik pozdravil vodja Štajn arhitektov Sinan Mihelčič, kamniških arhitektov, ki so se prav tako aktivno vključili v pripravo strategije.

Župan Marjan Šarec pa je izdelke mladih ustvarjalcev pospremil z mislijo o tem, da lahko prav vsak prispeva svoj kamenček v mozaiku pametne mobilnosti: »V prostorih Občine Kamnik se vsako leto zvrsti kar nekaj različnih razstav in ta je ena bolj nenavadnih. Veseli me, da tudi otroci razmišljajo o prometu. Projekt Celostna prometna strategija za Občino Kamnik, ki smo se ga lotili v lanskem letu, in je v pripravi tudi v ostalih slovenskih občinah, naj bi pokazal prihodnost prometa v Kamniku. Morda na teh slikah najdemo tudi pogled na nevsakdanje rešitve. Dragi otroci, iskrena hvala za vaš prispevek, vaša razstava pa bo na ogled vsem, ki prihajajo v to hišo in upam, da boste tudi v prihodnje aktivno sodelovali pri prometni strategiji in prometni ureditvi.«

Razstava bo v preddverju, prvem in drugem nadstropju Občine Kamnik na ogled predvidoma do ponedeljka, 13. februarja 2017, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Oglasno sporočilo