Kronika Policijske postaje Domžale (od 11.12. do 17.12.2023)

0
510

11. 12. 2023
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

Policisti so bili obveščeni o zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neugotovljeno kje v tuji državi prišel do zapisa kreditne kartice oškodovanke in nato opravil več avtorizacij s čimer je lastnico oškodoval za 934,61 EUR.

13. 12. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz skupnega prostora stanovanjskega bloka odtujil tam parkirano moško, gorsko kolo, znamke Cube in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 450 EUR.

13. 12. 2023
ZASEG DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 12. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 12. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v osebni avtomobil, katerega je vozila voznica. V postopku z voznikom osebnega avtomobila so policisti ugotovili še, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, prav tako so policisti vozniku izdali še plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPrCP. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR.

17. 12. 2023
TATVINA KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil tam parkirani kolesi znamke Nakamura in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 1.300 EUR.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here