Dvanajst novih občinskih štipendij za dijake in študente iz občine Domžale

0
2849

Na zadnji januarski dan je v sejni sobi Občine Domžale potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju. Občina želi na tak način pomagati uspešnim dijakom in študentom, ki so predani svojemu šolanju in ambicijam ter pomagati dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.

»Iskrene čestitke vsakomur od vas, ki danes postaja štipendist oziroma štipendistka Občine Domžale,« so bile besede župana Občine Domžale, Tonija Dragarja. Poleg staršev še ne polnoletnih dijakov se je slavnostnega podpisa udeležila tudi vodja Oddelka za družbene dejavnosti, Kristina Slapar.

»Smo občina podjetnosti, športa, kulture in smo tudi socialna občina. Mladi v Domžalah so podjetni, izobraženi, želijo doseči nekaj več, zato mi je v veselje, da lahko danes podelimo štipendije in s tem pokažemo, da nam ni vseeno za mlade ter njihovo in našo skupno prihodnost« je še dejal župan. Na kratko je predstavil prizadevanja Občine Domžale, da mladim zagotovi kar najboljše pogoje in priložnosti za preživljanje njihovega prostega časa, jim zaželel, da izpolnjujejo vse pogoje štipendijskih pogodb ter si tako štipendije zagotovijo do konca študija, hkrati pa jih je povabil, da v čim večji meri sodelujejo v življenju in delu občine.
Na tokratni razpis se je prijavilo 49 kandidatov. Občina Domžale je podelila 12 štipendij nadarjenim dijakom in študentom, otrokom iz socialno ogroženih družin ter dijakom in študentom, ki študirajo na šolah za deficitarne poklice ter kandidatom, ki študirajo v tujini.
Celoletna štipendija znaša 181 EUR za dijake in 237 EUR za študente mesečno in se izplačuje za nazaj. V obdobju od  šolskega leta 1995/1996 do vključno š.l. 2016/2017 je bilo podeljenih 260 štipendij.
»Domžale so vaša prihodnost in vas čakajo. Na vas stoji svet in mi računamo na vas,« pa je ob koncu slovesnega podpisa dvanajst novih štipendijskih pogodb dejal župan.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Miha Ulčar
stipendisti_domzale_2017 (2) stipendisti_domzale_2017 (3)
Oglasno sporočilo