Kamniška zgodba zelenega in aktivnega turizma na sejmu Natour Alpe Adria

0
2561

Z včerajšnjim dnem je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani vrata zaprl letošnji že 28. sejem Natour Alpe-Adria, največja sejemska prireditev s področja turizma pri nas. Dogodek, ki je trajal od 1. do 4. februarja 2017, je nudil vse za osvajanje src domačih turistov.

AlpeAdria-2755

Obiskovalcem so bile predstavljene najboljše zelene destinacije, poleg sejemskega dela je dogodek ponudil tudi možnost za dodatno izobraževanje ter enkratno priložnost za povezovanje in druženje, potekala pa je tudi turistična poslovna borza Natour. Kot zelena, aktivna in zdrava destinacija se je na sejmu vse dni predstavljal tudi Kamnik z okolico. V Stekleni dvorani so se pod okriljem Turistične zveze Slovenije na eni izmed stojnic predstavljala kamniška turistična društva in turistični ponudniki, ki so razvajali z Okusi Kamnika.

Obiskovalci so se lahko pogostili z bombetkami s kamniško kajžerico izGostilne in penziona Repnik, tuhinjsko filo iz Gostilne Mili vrh, kloštrske kremšnite je pripravila Hiša slaščic Tarangela, z okusnimi siri, med njimi tudi trnič je opozorila Kmetija Pr Gabršk, za žganje iz vršičkov in storžev ruševja – rušovc pa je poskrbela Maja Žagar iz Turističnega društva Kamniška Bistrica, ena od pobudnic in koordinatork za postavitev osrednje kamniške turistične stojnice v Stekleni dvorani.

Domače dobrote so nudili še Trgovina z zdravo prehrano Zlata ptička in Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline. Promocijske aktivnosti so polegZavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik na predstavitvenem prostoru vršili tudi Eko Resort pod Veliko planino, Zdravilni gaj Tunjice inPenzion Repnik. Med kamniškimi turističnimi ponudniki so se na svoji stojnici predstavile tudi Terme Snovik z znakom Green Accommodation, ki potrjuje zavezanost trajnostnemu razvoju ponudnikov nastanitev. Vse dni sejma je za obiskovalce potekala tudi nagradna igra, ki je bila dobro sprejeta, nagrade pa so prispevali Arboretum Volčji Potok, Velika planina d.o.o.ter Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. V Marmorni dvorani pa so vsi ljubitelji zelenega, aktivnega preživljanja prostega časa na stojnici Združenja Kamniško-Savinjskih Alp dobili nove ideje za edinstvena in avtentična doživetja, ki jih ponuja razgibana krajina Kamniško-Savinjskih Alp.

Sodobni turisti vse bolj dajejo prednost aktivnemu oddihu, kulinariki in neokrnjeni naravi, zato verjamemo, da je destinacija Kamnik prava izbira za preživljanje zelenega prostega časa.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak

Oglasno sporočilo