Kronika policijske postaje Kamnik (od 6.2. do 12.2.2017)

0
2761

6.2.2017 povzročil voznik
PROMETNA NESREČA
V naselju Stranje je prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola, povzročil voznik osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog in podan obdolžilni predlog na sodišču.

7.2.2017
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Oškodovanka je na PP Kamnik prijavila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo, da ji je neznani storilec v Ljubljani, na mestnem avtobusu odtujil mobilni telefon znamke Huawei, tip p8 lite, bele barve. S tem dejanjem jo je oškodoval za okoli 249 evrov.

8.2.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
Neznanec je na Križu vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

9.2.2017
POVOZIL ZAJCA IN POŠKODOVAL VOZILO
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo da se je prijavitelj peljal po regionalni cesti Ločica – Kamnik, ko je izven naselja trčil v zajca in poškodoval vozilo. Nastala je materialna škoda za okoli 300 evrov.

11. 2.2017
BERAČENJE PRED TRGOVINAMI
Obveščeni smo bili, da več oseb pred različnimi trgovskimi centri v Kamniku berači. Ugotovljeno je bilo da so državljani Romunije beračili in s takim početjem nadlegovali obiskovalce trgovin. Ker tako dejanje pomeni prekršek po Zakonu o javnem redu in miru, so policisti enega kršitelja na kraju oglobili.

12.2.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V Komendi je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je dejanje storil preko noči tako, da je na vlomen način prišel v notranjost hiše, iz katere je odtujil več kosov zlatnine. Lastnika je s tem dejanem oškodoval za okoli 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela v postopku voznika začetnika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,79 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo