NK Domžale : NK Rudar Velenje 1:1

0
2187

Nogometaši Domžal so v uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva gostovali pri Rudarju iz Velenja. Na Mestnem stadionu ob Jezeru so gledalci spremljali enosmeren promet proti vratom domačinov. Dvakratni slovenski prvaki so si priigrali kopico priložnosti, a jim iz igre ni uspelo zatresti mreže vratarja Mateja Radana. Kljub temu so povedli v 48. minuti, ko je prosti strel mojstrsko izvedel Jure Balkovec. Rumeni so minimalno prednost brez večjih težav ohranjali vse do zadnje sekunde sodnikovega dodatka tekme, ko je trenutek nezbranosti izkoristil najboljši strelec prvenstva Dominik Glavina.

“Iz rezultatskega vidika z razpletom tekme zagotovo nismo zadovoljni,” po srhljivem zaključku obračuna ni ovinkaril trener Simon Rožman, ki ni mogel skriti razočaranja po dveh izgubljenih točkah: ”Celotno srečanje smo bili boljši nasprotnik, ustvarili smo si veliko priložnosti, imeli vse pod nadzorom, a smo na koncu žal iztržili le remi.” Domžalčanom se je takšen razplet v letošnji sezoni zgodil že dvakrat, s to razliko, da so takrat igrišče zapustili s porazom. Prvič se je to zgodilo na prvenstveni tekmi v Celju, drugič pa pred kratkim na pripravljalni tekmi proti Rijeki: ”Nočem, da se vračamo na jesenski del, v katerem smo se naučili prejeti gol v prvi in tudi zadnji minuti. Te stvari bi morale biti trdno zasidrane v nas in take napake se ne bi smele dogajati. Nismo naivna ekipa, a smo v določenih trenutkih sami sebe spravljali v sporne situacije, ki si jih nismo zaslužili, saj smo imeli celotno tekmo pod nadzorom,” je bil kritičen 33-letni strateg, ki je še dodal: “Rudar je šel zadnjo minuto dobesedno ‘na glavo’ in to se mu je na koncu tudi obrestovalo. Fantom ne bom zameril, če bo to dovolj poučna šola, da se nam naslednjih 15 tekem kaj takega ne bo več zgodilo. Veliko bomo morali še delati na zaključni fazi tekme, saj sem z vsem ostalim zadovoljen. Prikazali smo veliko elementov, ki nas krasijo, imeli smo veliko priložnosti, bili smo dominantni, a je žal zatajila realizacija.”

Domžalčani so imeli pred tekmo ogromno težav s sestavo udarne enajsterice. Zaradi poškodb so manjkali Elvis Bratanović, Gaber Dobrovoljc, Denis Halilović, Juninho in Alexandre Kombi. Vrzeli v obrambi in napadu sta zelo dobro zapolnila 20-letni Žan Žužek in izkušeni Ivan Firer, ki je skupaj s Petrom Franjićem vknjižil debi v rumenem dresu: ”Igralci se zavedajo, da morajo dobljeno priložnost v popolnosti izkoristiti, saj v nasprotnem primeru na vrata potrkajo novi igralci. Vsi fantje v kadru imajo mojo popolno podporo,” je o široki izbiri igralcev povedal Rožman, ki je bil že v 51. minuti, zaradi nerodnega padca po zračnem dvoboju, prisiljen zamenjati Žana Majerja. Ob neverjetni smoli, ki se v zadnjih dveh tednih drži njegove ekipe je izrazil upanje: “…da je zgodba s poškodbami in udarci zaključena, da bomo lahko prvenstvo nadaljevali brez pretresov in da bodo vsi igralci kandidirali za nastop na tekmah. Na koncu pa je vedno tako, da delamo s tistimi nogometaši, ki jih imamo na voljo. Vsi trdo trenirajo in verjamem, da bodo v nadaljevanju ostali vsi zdravi.”

15 rozman ru20170225

Domžalčane naslednja prvenstvena tekma čaka prihodnjo soboto ob 17:00, ko se bodo prvič v letu 2017 predstavili domačemu občinstvu. Čast prvega gosta v Športnem parku Domžale bo pripadla Kopru.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo