Miran Cvet najhitrejši na 22. gorskem teku k svetemu Primožu

0
3531

Na prvo pomladansko soboto se je odvil že 22. tek k svetemu Primožu. Tek je prvi tek v letošnjem Tekaškem pokalu Občne Kamnik. V Tekaškem pokalu Občine Kamnik je tudi Češnjiški tek, ki bo letos prvič tudi tek za pokal Slovenije in Pokal gor-dol.

Danes pa je na cilj pri cerkvi sv. Primoža najhitreje pritekel domači tekač, član KGT Papež Miran Cvet, ki je progo premagal v 16 minutah in 11 sekundah. Tudi drugi je bil član KGT Papež Gašper Bregar (17:02), tretji pa BashirRezai (18:00, TK Šmarnogorska naveza). V ženski konkurenci je bila najhitrejša TinaKlinar s časom 22:06, sledili sta ji Nuša Mali (ŠKD Sela pri Kamniku) s časom 22:47 in Maja Per (AK Domžale) s časom 22:51.

Ob podelitvi medalj in nagrad najboljšim je vse zbrane v imenu organizatorjev najprej pozdravil predsednik Kluba groskih tekačev PapežDušan Papež. Vsem tekačem in gledalcem se je zahvalil za udeležbo ter jih pozval k obisku Evropskega prvenstva v gorskih tekih, ki bo na sporedu leto v začetku julija.

Proga evropskega prvenstva bo vodila tudi mimo cerkve sv. Primoža na Veliko planino. Kot je dejal, si je prizorišče letošnjega evropskega prvenstva včeraj ogledal tudi nekdanji vrhunski atlet v skoku s palico, Sergej Bubka.

V imenu Občine Kamnik je zbrane pozdravil podžupan Matej Slapar. Čestital je vsem udeležencem teka in ponosno povedal, da je Občina Kamnik med najbolj športnimi v državi ter čestital družini Papež, da je prevzela organizacijo evropskega prvenstva, ki bo največji športni dogodek v Sloveniji v letošnjem letu. Vse je spomnil, da je danes materinski dan in tudi dan Zemlje, ob katerem bomo od 20.30 do 21.30 ugasnili luči ter na ta način zmanjšali vpliv na okolje.

V najmlajši kategoriji, ki je že tekla dolog progo, letnik 2004-2005, je med dečki zmagal Izak Poljanšek (KGT Papež), drugi je bil Žan Pahor. Med deklicami je bila najhitrejšaKlara Zupanc Korošec, Zoja Kranjec (KGT Papež) je bila druga.

Med starejšimi dečki (letnik 2002-2003) je bil najhitrejši Aleš Prelovšek. Pri starejših deklicah pa je bila najhitrejša Maja Per (AK Domžale), sledili sta ji članici KGT Papež, Tjaša Ćirović in Tjaša Uršič.

V mladinski konkurenci (letnik 1998-2001) je bil najhitrejši Tine Hren (TK Šmarnogorska naveza), drugi je bil Nejc Uršič, tretji pa Rok Sušnik, tekača KGT Papež. Klubska tekača Tine Habjan in Žan Kranjec sta bila 4. in 6. Nuša Mali (ŠKD Sela pri Kamniku) je bila najhitrejša med mladinkami.

V članski konkurenci A (letnik 1997-1978) je bil prvi Gašper Bregar iz domačeha kluba KGT Papež. Seldila sta mu Bashir Rezai in Boštjan Erjavšek. David Dolinšek je bil 16.

Med člani B (letnik 1977-1968) je bil prvi absolutni zmagovalec, član KGT Papež, Miran Cvet. Drugi je bil Tomaž Soklič, tretji pa Metod Bregar (KGT Papež). Marko Spruk iz KGT Papež je bil 11.

Najhitrejša med članicami (letnik 1997-1968) je bila Tina Klinar, druga je bila Maja Peperko, tretja pa Amadeja Teraž.Med veterani, letnik 1968-1958, so bili najhitrejši Milan Vivod, Franci Teraž (KGT Papež), Lado Kveder (ŠKD Mekinje). Bojan Kožuh je bil 6., Bojan Kramar 10. Oba sta člana KGT Papež. Pri veterankah (1967 in starejše) je bila najhitrejša Urša Trobec iz kluba KGT Papež, sledili sta ji Boža Meža (TD vzpon) in Helena Bogataj. 

Med najmlajšimi dečki A (2008 in mlajši) je bil najhitrejši Anže Rus iz KGT Papež, drugi je bil Joža Šerkezi (OŠ Stranje) in tretji Luka Petek (Turbinjski). Med najmlajšimi deklicami B je Neža Žagar bila najhitrejša, sledili sta ji Ela Poljanšek in Karin Serlič.Nik Romšak iz KGT Papež je bil najhitrejši med dečki B, sledila sta mu klubska tekačka Leon Pešovski Bužan in Nejc Petek. Nik Potokar je bil 6. Med deklicami B je bila najhitrejša Viktorija Dolinšek iz KGT Papež, druga je bila Lia Udivič (OŠ Stranje).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Besedilo in fotografije: NK

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo