Hana Kranjec Žagar tretja v Avstriji, slab dan A ekipe

0
2987

Člani kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Team so mednarodno sezono v olimpijskem krosu odprli v Avstriji v Langenloisu. V soboto, ko so dirkali masterji in mlajše kategorije, se je najbolj izkazala Hana Kranjec Žagar, ki je bila tretja med deklicami do 13 let. V nedeljo je bila še mednarodna dirka UCI C.1 za elite kategorije, ki pa se za našo A ekipo ni razpletla po željah.

Hana na stopničkah

V soboto je poleg Hane Kranjec Žagar, ki je bila tretja, v isti starostni kategoriji, le da med dečki, nastopil še Gal Starman, ki je bil 20. V U17 je bil Jaka Starman 27. in Matic Kranjec Žagar 42. Nastopil je še Jan Starman, v kategoriji masters 2 je osvojil 29. mesto.

V nedeljo so se za startno črto postavili člani A ekipe, skozi cilj pa prišli s sklonjeno glavo. Tina Perše je bila med članicami 21., med člani so bili Rok Naglič 37., Jure Belak 46., Gregor Krajnc 47. in Simon Čibej 66.

»Danes enostavno ni šlo. Noge niso bile prave. 21. mesto je manj kot sem pričakovala. Prva dirka je za mano in upam, da bo na naslednjih bolje,« je po dirki menila Tina.

»Od samega štarta sem se počutil dobro in zaključil prvi krog okoli 30-35 pozicije, nato sem začel pridobivati na klance in se počutil res odlično. Ampak žal mi tokrat kolo ni dopustilo, da bi naredil rezultat, kot sem ga bil sposoben. Nič hudega, pred nami je že Premantura, kjer upam, da bom imel že novo kolo,« je razložil Rok.

»Huh, “mini svetovni” pokal. Slabo sem štartal, a potem ujel ritem. Malo krize sem imel na polovici, to me je takoj stalo sedmih mest. Proti koncu so postajale noge živahne. Še kakšna takšna težka dirka, pa bomo zlezli višje. Priloznost bo že čez en teden.

»Startne številke 20. nisem izkoristil, saj sem zamudil na start in startal iz kakšne 50 pozicije. Startni klanec sem dobro odpeljal, nato pa je cel prvi krog pekla zgaga, bil sem na meji odstopa. S tem sem izgubil veliko mest, saj smo bili drug za drugim. V drugem krogu sem prišel k sebi in odpeljal svojo dirko do konca. S prikazanim nisem zadovoljen,« je svoje težave opisal Grega.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo