Liraši s pesmijo v pomlad

0
3212

Prvemu slovenskemu pevskemu društvu Lira in gostom se lahko danes zahvalimo, da so s svojim koncertom »Pozdrav pomladi«sredi popoldneva razsvetlili center Kamnika. Na Glavnem trgu se je zbrala pisana množica ljudi vseh starosti, ki so za kratek čas prisluhnili zvokom domače glasbe. Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi podžupan Matej Slapar, ki je izkoristil priložnost za povabilo zbranim na dogodke v sklopu prireditev ob prazniku Občine Kamnik.

Ob 135. letu delovanja so se z namenom, da do konca preženejo zimo, zbrali Liraši pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona. S plesom in ljudskim izročilom je navdušila Folklorna skupina Kamnik, sledil pa jim je tunjiški Ženski komorni zbor VOX ANNAE pod vodstvom Aleša Sedušaka.

Kjer je harmonika, je vedno veselo in Harmonikarji Simona Cerarja so to potrdili z uspešnicami Avsenika in Slaka. Za pomladno pozdravljanje je poskrbel še Komorni zbor Šutna, ki je zapel v melodijah jazza, za nekaj plesnih korakov med občinstvom pa je bil pravi ansambel Špica.

Na koncu je povezovalka Barbara Božič je vsem zaželela veliko sonca in sreče v tej pomladi, vsi nastopajoči pa so se zbrali ter skupaj zapeli v slovo.

Besedilo in fotografije: Tim Vidmar, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo