S turističnimi platformami enostavno do doživetij

0
2255

Bližajo se prvomajski prazniki in čas izletov, dogodivščin ter z njimi prvi obiski kampov in ribarjenja na lepih slovenskih rekah. S pomočjo turističnih platform, ki so bile tema aprilskega KIKOFF večera v Kikštarterju, postanejo omenjene aktivnosti dosegljive kar preko mobilnega telefona. Predstavljene spletne platforme DiscoverAll, avtokampi.si in Ribiške karte, omogočajo preprosto vse kar človek potrebuje za organizacijo dobre izletniške izkušnje. Seveda za tiste, ki radi odkrivate nove dogodivščine in radi kampirate ter ribarite. Večer je bil obarvan turistično, seveda pa ni manjkalo poučne vsebine za tiste s svojimi poslovnimi idejami.

Discoverall je platforma za odkrivanje in kreiranje dogodivščin, ki prinaša nov pristop v turistične obiske posameznih destinacij. Gre za globalno platformo, kjer uporabniki lahko na hiter in enostaven način pridejo do ideje za izlet, potovanje ali kvalitetno preživljanje prostega časa. Najpomembnejša lastnost DiscoverAll-a pa je možnost soustvarjanja vsebin, tako za uporabnike kot za ponudnike storitev. Na kratko, po besedah Naceta Novak, gre za prostor, kjer se pričnejo dogodivščine.

Spletni portal Ribiške karte omogoča enostaven nakup ribiške karte za katerokoli reko v Sloveniji. Razvijalci so poskrbeli, da je nakup zares enostaven in ga je možno izvesti tudi na lokaciji sami. Uporabnik se lahko skozi platformo  sprehodi, pregleda lokacije in nato izbere tiste na katerih bi lovil ribe. Od začetne ideje do danes je bilo vloženega veliko dela in bilo pridobljenega zagonskega kapitala, s katerim se je platformo ustrezno dodelalo in s tem pridobilo uporabnike. Sedaj se platforma širi tudi na tuje trge, saj izkušnje in raziskave trga kažejo na velik potencial. Skozi predstavitev so bili predstavljeni tudi vsi problemi in izkušnje ustanoviteljev, pri vstopanju na trg s tovrstnimi platformami.

Spletna stran Avtokampi.si je nastala iz ljubezni ustanovitelja  do kampiranja in se razvila v zelo obiskano ter praktično nepogrešljivo za vse, ki radi kampirajo. Na spletni strani so zbrane bogate informacije o številnih kampih. Kar je pa najpomembnejše, informacije so podane s strani urednikov spletne strani in ne ponudnikov kampiranja. Tako lahko pridobite popolno in realno sliko kampa skozi opise, slike in videoposnetkov, posnetih z dronom. Uredniki portala kampe raziščejo do zadnjih podrobnosti in vse to si uporabnik lahko ogleda, predno se odloči za obisk določenega kampa. Seveda v to skupino sodijo tudi mobilne hiške. Baza destinacij za nastanitev je ogromna, dodane so tudi primerjave in izkušnje uporabnikov  ter marsikaj drugega. Spletna stran je v obstoju že dolgo časa in uredniki so v njo vložili že ogromno časa in dela. Skozi leta je hobi prerasel v zaposlitev za urednike, saj je preprosto delo zahtevalo vedno več časa in truda.

Na KIKOFF večeru smo tako spoznali zanimive zgodbe, ki kažejo da z ljubeznijo do dela in vztrajnostjo, lahko človek iz hobija naredi svojo sanjsko službo. Po predstavitvah, pogovoru in odgovorih na zastavljena vprašana je sledilo sproščeno druženje in mreženje med vsemi udeleženci dogodka.

Matija Matičič

KIKOFF_turizem (1)_2 KIKOFF_turizem (3)

Oglasno sporočilo