Lepota življenja in plesa

0
1837

Ste se kdaj umaknili na samo in opazovali druge ljudi? To neverjetno kreacijo narave, ki je bila ustvarjena v tako lepi podobi. In narejena zato, da živi skupaj, eden z drugim. Verjetno že mnogokrat…

Tako zanimivo je. Vsi veliko damo na to, da izgledamo lepo na tak ali drugačen način. Le zakaj?
Enostavno, želimo ugajati. Ugajati ljudem okoli nas, prijateljem, družini, partnerju. In to je že prvi korak v komunikaciji. Ta je vedno večplastna – ni pomembno samo to, kar povemo in kar izraža naša neverbalna komunikacija, včasih priložnost dobimo tudi zato, ker smo nekomu všeč na prvi pogled – ker smo urejeni, ker prijetno dišimo.

Še posebej zanimiva pa je naša neverbalna komunikacija, ko opazujemo srečne ljudi. Veliko smeha, kriljenja, premikanja telesa – kot bi na nek način že plesali. Ko opazujete, se vam zdi, da je to izvor plesa? Pokazati srečo, žalost, izživeti čustva? Zelo enostavno je to zdaj, ko je glasba na vsakem koraku – poslušamo jo lahko preko telefona, v avtu, v trgovini, pri frizerju. In vso možnost ima, da nam kroji prijetno razpoloženje.

Potem pa smo tu še mi, ki smo zaljubljeni v glasbo in ples. Mi, ki smo našli svoje idealno delo, da lahko krojimo mnogo druženja ob glasbi, mnogo lepih občutkov ob plesnem dotiku. Mnogo iskric sreče ob plesnem poskakovanju s prijatelji. Da novih prijateljev, številnih iskrenih besed in nasmehov sploh ne omenjamo. Ples je tisti, ki sproža same lepe občutke, ki nas sprosti in nas ohranja vitalne in bolj radožive. Ples nas je spremljal že od vsega začetka. Od obrednih plesov, do dvornih plesov, baleta, do današnjih modernih plesov. Zakaj je tako priljubljen v današnjih časih? Ker sprošča našo domišljijo, nas povezuje in nam pomaga, da se neverbalno izražamo in da skozi ples pokažemo to, kar res smo in kar čutimo. Otroci in mladostniki odkrijejo samega sebe in svoje meje, naučijo se skupinskega dela in vztrajnosti, v njih se prebudi ustvarjalna domišljija in svoj lastni jaz.

V teh 28 letih se je v Plesni šoli Miki nabralo toliko lepih zgodb, ki so se zgodile pred našimi očmi, da jih ne nemogoče strniti v nekaj stavkov. Pa vseeno – v teh letih smo zato, da bi bilo druženje še prijetnejše, doživetje plesa še bolj pristno – skupaj z vami in za vas – naredili nekaj zares lepih stvari. Te nam brez vas, prijatelji, ne bi uspele. Ena izmed teh stvari je prav poseben dogodek v Češminovem parku, kjer se vsako leto družimo, plešemo, se veselimo in radostimo ob pomladi v Češminovem parku. Da poudarimo namen dogodka, je ime v vseh teh 11 letih ostalo enako in vedno pomeni – pridite, skupaj bomo klepetali, se smejali, se zabavali. Zato smo povabili ljudi, ki so se odzvali in bi preko delavnic radi otrokom pokazali – »Kaj bom, ko bom velik/a?«
Še niste razvozlali uganke? To je Piškotkov piknik, ki bo v soboto, 20. maja od 10. do 13. ure potekal  v Češminovem parku. Namenjen je mladim družinam. Da imajo čas eden za drugega, ga prijetno preživijo v naši družbi, tokrat pa bodo otroci lahko skozi zanimive delavnice odkrili, kaj bi radi postali ko odrastejo. Pridite in jim omogočite to nepozabno izkušnjo, ki je skorajda brezplačna, saj namesto vstopnine pobiramo po 2 piškota, s katerimi se na koncu tudi posladkamo in tako še bolj posladkamo naše čudovito druženje.

Damjana, Martina in Tjaša iz PŠ Miki

Oglasno sporočilo