Kronika Policijske postaje Domžale (od 27.5. do 2.6.2024)

0
327

27. 5. 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka na družabnem omrežju opazila oglas o prodaji izdelka, pri čemer se je odločila za nakup le tega, potrdila naročilo in plačala kupnino v višini 174 EUR. Po opisanem ji je kurir dostavne službe dostavil paket v katerem pa se ni nahajalo naročeno temveč igrača. Ko je oškodovanka želela reklamirati navedeno pa je ugotovila, da elektronski naslov podjetja ne obstaja več.

28. 5. 2024 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila na bencinskem servisu, v rezervoar osebnega avtomobila natočila za 90,28 EUR goriva in nato brez plačila računa za natočeno gorivo s kraja odpeljala. Policisti nadlajujejo z zbiranjem obvestil.

29. 5. 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko medmrežja, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno prikazoval dejanske okoliščine posodobitve spletne banke in s tem zaposleno v podjetju zapeljal, da je na škodo pravne osebe kliknila na spletno povezavo, ki je bila pripeta in nato vnesla podatke transakcijskega računa podjetja. Po opisanem je storilec izvedel transakcijo in podjetje oškodoval za 11.900 EUR.

30. 5. 2024 – ODKRITI PONAREJENI BANKOVCI
Policisti so bili s strani uslužbenca banke obveščeni o odkritju ponarejenih bankovcev za 200 EUR. Ugotovljeno je bilo, da je storilec napravil kriv denar – bankovce za 200 EUR in jih spravil v obtok – unovčil na prireditvi. V delovnem času je zaposleni iz podjetja nato izkupiček na prireditvi prinesel v poslovalnico banke, kjer so bili ponarejeni bankovci odkriti. Bankovci so bili zaseženi in bodo poslani v ekspertizo. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za 1.000 EUR.

31. 5. 2024 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz nezavarovanega parkirišča odtujil tam parkiran osebni avtomobil znamke VW, Passat, kovinsko svetlo modre barve in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 3.000 EUR.

1. 6. 2024 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do dvokrilnih vhodnih vrat garaže katera je s primernim orodjem, na vzvod, odprl in iz notranjosti garaže odtujil električno kolo Cube, Cross Hybrid Pro 625 s torbo v kateri je bila vetrovka in čelada, ter električno kolo Cube, Reaction Hybrid EXC 625, s torbo v kateri je bila vetrovka in čelada. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za skupno 8.000 EUR.

1. 6. 2024 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil na neograjeno dvorišče stanovanjske hiše in od tam odtujil odklenjeno motorno kolo Gilera Runner ST 200, bele barve, z motoristično čelado in rokavicami. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 2.200 EUR.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here