Priprave na mednarodno tekmovanje »Pirueta 2017«

0
2079

Tradicionalno mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju »PIRUETA 2017« se bliža in vrli funkcionarji domžalskega kotalkarskega kluba že pridno pripravljajo vse potrebno za brezhibno organizacijo takšnega tekmovanja.
Letos pričakujejo udeležbo umetnostnih kotalkarjev iz Italije, Avstrije, Hrvaške in seveda iz Slovenije. Tekmovanje bo štelo tudi v skupno točkovanje za Pokal Slovenije, kot se imenuje večkratno tekmovanje in se tekmovalci razvrstijo na skupno število točk osvojenih na različnih tekmovanjih širom Slovenije.
Tekmovanje bo 4. junija 2017 na drsališču v Športnem parku Domžale s pričetkom ob 12. uri. Vse dopoldne bodo potekali treningi tekmovalcev za nastop na tekmovanju.
Domači klub ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih tekmovalk, ki upravičeno pričakujejo osvojitev najboljših mest kar pomeni vzpon na zmagovalne stopničke.
Še prej jih čaka organizacija državnega prvenstva v hitrostnem rolanju, ki bo standardno na teniških igriščih v Ten Tenu.
V glavnem se je klub v zadnjih dveh mesecih orientiral na predstavitev kotalkarskega športa na različnih promocijskih nastopih v naši občini. Tako so se predstavili v Češminovem parku na prireditvi, ki se je imenovala »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, ki je bila v sklopu občinskega praznika Domžal.
Udeležili smo se tudi nastopa na XVIII. Florijanovem sejmu v Trzinu, saj so iz te občine tudi naše tekmovalke v umetnostnem kotalkanju. Načrtujejo še nastope na različnih osnovnih šolah in en takšen nastop bo tudi na OŠ Preserje pri Radomljah, ki bo 20. maja .
Seveda pa v klubu niso pozabili na letošnje največje tekmovanje, ki bo konec meseca junija, to je državno prvenstvo na katerem bo nastopilo kar okoli 40 tekmovalcev iz domačega kluba, kar bo svojevrsten rekord v številu nastopajočih iz enega kluba v Sloveniji.

Avtor članka in fotografija : KK PIRUETA

Oglasno sporočilo