»Ne levo ne desno, na Perovski most!«

0
3410

Članice in člani Športno-kulturnega društva Dober dan, Perovo so danes pripravili že sedmo Perovanje in tradicionalno druženje Krajevne skupnosti Perovo poimenovali »Ne levo ne desno, na Perovski most!« Ob sklepnem delu se je zbranim ob Perovskem mostu pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Za prireditveni prostor so si, kot je to že tradicionalno, izbrali levi in desni breg Kamniške Bistrice, ki ga povezuje lep in trden most-Perovski most. Na dan, ko krajanke in krajani Perova obeležujejo 776 let od prve omembe kraja, je oba perovska bregova simbolno povezovala tudi perovska (tirolska) žičnica, za katero so poskrbeli kamniški gorski reševalci, člani Društva GRS Kamnik. 

Na perovskih bregovih Kamniške Bistrice in ob Perovskem mostu, ki so ga okrasili malčki enote Sneguljčica Vrtca Antona Medveda Kamnik, so družabno, športno in kulturno razglednico popisali številni nastopajoči in sodelujoči. Izvedli so »Igre brez meja« kamniških krajevnih skupnosti, dijakinje in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnikže vrsto let soustvarjajo Perovanje z ustvarjalnimi delavnicami, letos so pripravili delavnico mikroskopiranja in pobarvanke z mandal ter igrico za »tamale«.

Lončarska delavnica ILA gospe Tatjane Hlačer se je odvijala na Zgornjem Perovem, ob Perovskem mostu pa šečitalnica pod mostom v izvedbi Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Odzvanjala je živa glasba pod krošnjami, za katero so poskrbeli člani skupine Las Gafas in citrarka Pina. Živahen je bil park »železnih« kamniških Street Workout-ovcev na treningu, svojo telovadbo na prostem pa so našli za vadbo in zabavo tudi Perovčki. Za kulturne drobtinice so letos poskrbeli kulturni Perovčani Goran, Pavla in Breda.

Ob 18.30 je sledil še slovesen zaključek Perovanja, kjer se je zbranim, kot rečeno, pridružil tudi župan Marjan Šarec. Slednji je pohvalil prizadevnost in trud organizatorjev, da z veliko mero volje in vztrajnosti pripravljajo druženje krajank in krajanov vseh generacij: »Prisrčno pozdravljeni ob zaključku tega prijetnega dne. Brez dežja ni Perovanja, saj bo vsak čas začelo deževati, a brez Perovanja ni dogajanja. Tudi letos je bilo dogajanje v tem prekrasnem ambientu ob Kamniški Bistrici zelo lepo in dobro organizirano. Verjamem, da ste uživali ter lepo izkoristili ta majski dan. Iskrene čestitke organizatorjem, iskrene čestitke drage krajanke in krajane in verjamem, da se drugo leto ponovno srečamo

Župan je skupaj s predsednico Športno-kulturnega društva Dober dan, Perovo Ivano Skamen podelil priznanja zmagovalcem »Iger brez meja«kamniških krajevnih skupnosti, kjer je slavila Krajevna skupnost Kamnik – center, za njimi Krajevna skupnost Duplica, tretje mesto si je priborila Krajevna skupnost Perovo. Prijetno druženje pa smo sklenili s sladkim in tradicionalnim riževim narastkom, ki so ga pripravili v Domu starejših občanov Kamnik.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo