Judo klub Komenda z državnega prvenstva s kar 5 kolajnami

0
2135

V soboto, 6.maja 2017 se je v Kranju, v dvorani Planina odvijalo državno prvenstvo v judu za starostne kategorije U23 in U12.
Mlajše članice je zastopala enaindvajsetletna Katarina KUMER, ki je z veliko manj izkušenj in treninga od sotekmovalk, a gorečo željo ter borbenostjo osvojila odlično 3. mesto. V repasaž jo je poslala evropska mladinska prvakinja Kaja Kajzer, ki je na koncu tudi osvojila naslov državne prvakinje. Katarini je v ključni borbi za bron, uspelo zmagati z dvema wazarijema in tako doseči odličen rezultat.
Med mlajšimi dečki in mlajšimi deklicami smo imeli 5 predstavnikov Judo kluba Komenda. Vrhunsko trojno zmago so dosegli Luka LUKŠIČ, Mark LUKŠIČ in Mark JELNIKAR, ki to sezono tekmujejo v isti kategoriji. Za las so jim ušla vsa tri najvišja mesta, saj je prišlo do borbe med bratoma Markom in Luko, kjer je starejši Luka Lukšič premagal Marka in mu s tem odvzel možnost za drugo mesto. Tako je Luka s štirimi zmagami brez poraza osvojil naslov državnega prvaka 2017. V finalu je premagal Tirovića iz JK Beltinci, ki je zasedel 2. mesto. Tiroviću je premoč priznal tudi Mark Jelnikar, ki je bil sicer kandidat za drugo najvišjo stopničko. Mark JELNIKAR in Mark LUKŠIČ sta si na koncu delila 3. mesto. Jelnikar s 3 zmagami ter enim porazom in Lukšič z dvema zmagama in enim porazom. Vsekakor je to velik uspeh fantov, ki so kraljevali na stopničkah letošnjega državnega prvenstva.
Angelina PAJIĆ je po prvi izgubljeni borbi hitro popravila vtis in z ipponom premagala tekmovalko JK Lendava. Na koncu se je veselila odličnega 3. mesta. Nekoliko težje delo je imela Nika MENCIGAR, ki se je ravno vrnila na tatami, saj ji je poškodba kolena onemogočila treninge. Poleg tega je imela v svoji kategoriji kar 21 tekmovalk in tudi žreb ji ni bil ravno naklonjen. Bila je edina tekmovalka, ki ni avtomatsko prišla v naslednji krog in si je morala mesto v njem zagotoviti s prvo dobljeno borbo. To je Niki uspelo, prav tako je zmagala tudi naslednjo. Zaradi premalo treninga v zadnjih mesecih je bila zelo utrujena, a je kljub vsemu na koncu izmed vseh 21 tekmovalk osvojila odlično 9. mesto.

REZULTATI:

1. mesto
Luka Lukšič (U12)

3. mesto
Mark Jelnikar (U12)
Mark Lukšič (U12)
Angelina Pajić (U12)
Katarina Kumer (U23)

9. mesto
Nika Mencigar (U12)

avtor: Boštjan Veinhandl

Oglasno sporočilo