Kronika Policijske postaje Domžale od 1. 5. 2017 do 7. 5. 2017

0
2637

1. 5. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do stanovanjske hiše, kjer je z lomljenjem cilindrične ključavnice vhodnih vrat vlomil v stanovanje v kletnih prostorih in iz njega odtujil prenosni računalnik, tablična računalnika, gotovino, mobilna telefona in več kosov zlatnine. Po opisanem je odšel do vhodnih vrat stanovanja v pritličju, katera je na vzvod odprl in iz notranjosti odtujil gotovino in več kosov zlatnine. Po opisanem je skozi notranja vrata navedenega stanovanja vstopil še v delavnico od koder je odtujil gotovino. V opisanem je nastala materialna škoda za okoli 10.500 EUR. V zvezi
opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

2. 5. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V SPODNJEM TUŠTANJU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Spodnjem Tuštanju v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, prav tako pa je bilo na podlagi 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zoper njega odrejeno pridržanje. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno
sodišče.

3. 5. 2017
ZASEŽEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prinesenem ponarejenem bankovcu na banko v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je občan na banko prinesel izkupiček, pri čemer je bil odkrit bankovec za 20 EUR, za katerega obstaja sum, da je ponarejen. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v ekspertizo. V primeru, da gre za ponaredek bo na pristojno sodišče podana kazenska ovadba.

3. 5. 2017
VLOM V VRTNO LOPO V DOMŽALAH IN PRIJETA STORILKA
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilka z dvema neznanima storilcema na vzvod vlomila v vrtno lopo ter iz notranjosti odtujila električno kotno brusilko, vrtalnik in baterijski vrtalnik. Neznan storilca sta z odtujenimi predmeti s kraja zbežala, medtem ko je očividka storilko na kraju prijela in jo zadržala do prihoda policistov. Zoper vse sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

3. 5. 2017
VLOM V KLET V DOMŽALAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel v stanovanjski blok, kjer je na kleti oškodovanca odstranil ključavnico obešanko in iz kleti odtujil moško kolo. Z opisanim je lastnika oškodoval za cca. 500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

4. 5. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL IN TRGOVINO V MENGŠU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal in trgovino v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi okno ter iz notranjosti odtujil menjalni drobiž. Z opisanim je lastnika oškodoval za cca. 300 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

4. 5. 2017
VLOM V GARAŽO V LUKOVICI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do garaže pri hiši, kjer je na vzvod odprl okno, skozi katerega je splezal ter iz notranjosti izvršil tatvino več kosov električnega orodja. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

4. 5. 2017
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA V LJUBLJANI
Policisti PP Domžale so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše s pripadajočimi objekti pri kršitelju v Ljubljani. Med hišno preiskavo so policisti zasegli pištolo in več nabojev. Orožje in naboji so bili na kraju zavarovali in bodo poslali v preiskavo. Zoper
kršitelja bodo policisti uvedli postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

5. 5. 2017
TATVINA MOTORNIH ŽAG IZ GOSPODARSKEGA POSLOPJA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini motornih žag iz gospodarskega poslopja v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega gospodarskega poslopja v Šentvidu pri Lukovici. Odtujil dve motorni žagi znamke Stihl, in motorno žago znamke Husqvarna. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

5. 5. 2017
TATVINA OKRASNIH POKROVOV V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini okrasnih pokrovov iz platišč osebnega avtomobila v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Dragomlju v garaži bloka, s parkiranega osebnega vozila, odtujil vse štiri okrasne pokrove platišč. Materialna škoda znaša 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2017
TATVINA OKRASNIH POKROVOV NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini okrasnih pokrovov iz platišč osebnega avtomobila na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na Viru s parkiranega osebnega vozila, odtujil vse štiri okrasne pokrove platišč znamke BMW. Materialna škoda znaša 160 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2017
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini denarnice na tržnici v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na tržnici v Domžalah oškodovanki odtujil denarnico z vsebino. Materialna škoda znaša 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2017
DRZNA TATVINA TORBICE Z DOKUMENTI NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA PETROL V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini na počivališču bencinskega servisa Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila v katerem je spal tuji državljan. S trkanjem po steklu vrat je neznani storilec tujega državljana prebudil in ga nato s pretvezo, da je nekaj narobe z vozilom, zvabil iz vozila. Pri tem je neznani storilec izkoristil nepazljivost tujega državljana in mu iz notranjosti vozila odtujil torbico z vsebino. Z navedenim dejanjem je tuji državljan oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

7. 5. 2017
VLOM V DELAVNICO V KRAŠNJI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v Delavnico v Krašnji. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do delavnice pri hiši, kjer je na vzvod odprl vrata, skozi katerega je vstopil v notranjost in iz notranjosti izvršil tatvino več kosov električnega orodja. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov  pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo