Obisk Boštjana Gorenca – Pižame na OŠ Roje

0
2666

V ponedeljek, 8. maja 2017, je učence naše šole v okviru projekta Bralnice pod slamnikom obiskal pisatelj, prevajalec, voditelj in stand up komik Boštjan Gorenc – Pižama. Vsi skupaj smo gosta pričakali v šolski zbornici.
V začetku so se mu učenci predstavili s skladbama Čebelar na flavticah ter Hey, soul sister na tolkalih. Prikazali so še glasbeno-literarno točko, priredbo pravljice Bobek in barčica. Sledil je smeha poln gostov nastop, s katerim nam je približal svoje literarno ustvarjanje namenjeno otrokom in mladostnikom. Slišali smo zgodbe o Kapitanu Gatniku, spoznali junake stripov iz revije Pil, brali pravljice zgolj iz sličic ter se nasmejali ob zabavnih imenih knjižnih junakov. Vse skupaj je podkrepil s fotografijami, risbami in ilustracijami na predstavitvi na platnu. Nekatere so bile smešne, druge celo malo strašne, vse skupaj pa so tako učitelje, kot tudi učence pritegnile k zavzetemu poslušanju. Pižama je svoj nastop zaključil z doživeto pripovedjo pravljice o Grdini in živalih, ki so se z njo spopadle. V njej je predstavljal Grdino, lisico, rusico, volka in medveda ter s svojim nastopom do solz nasmejal prisotne. Sledila je podelitev priznanj učencem, ki so v tem šolskem letu zaključili Bralno značko. Priznanja je podelil naš gost, ki je vsem 26-im bralcem čestital za vestno branje skozi celo leto.
Dogodek smo zaključili s pogostitvijo z odličnimi kremnimi rezinami, ki nam jih je poklonila Slaščičarna Lenček. Preživeli smo zabavno in hkrati poučno dopoldne, morda pa spoznali tudi katerega od knjižnih junakov, ki nas bo v prihodnje pritegnil k branju.
Polona Pirš

Oglasno sporočilo