“Skupaj smo večji” na OŠ Roje – z 1391 likovnimi izdelki za Guinnessovo knjigo rekordov

0
2485

V torek, 9.5.2017, je že od ranega jutra na OŠ Roje vršalo od vznemirjenja in prijetnega pričakovanja. Odločili smo se namreč, da bomo sodelovali pri projektu Skupaj smo večji, v okviru katerega otroci in mladostniki iz vse Slovenije v času od marca do maja 2017 ustvarjajo največjo sestavljeno risbo na svetu. Avtor zamisli in koordinator projekta je dr. Kristijan Musek Lešnik, projekt pa oživljajo učenci, zaposleni in starši. Cilj projekta je otrokom in mladostnikom dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje ter s sodelovanjem ustvarijo in dosežejo veliko več kot vsak sam.

Ravnateljica OŠ Roje ga. Marjanca Bogataj ve, da je samo sodelovanje v projektu premalo za uspeh, zato se je odločila, da pripravimo večji dogodek in vanj vključimo tudi lokalno skupnost, povabimo pa tudi vse okoliške šole in vrtce k sodelovanju. Na ta način se z ljudmi povežemo in dejansko potrdimo to, da smo skupaj večji in uspešnejši ter na ta način resnično pripomoremo, da se vpišemo v Guinnessovo knjigo rekordov z izdelavo največje sestavljene risbe na svetu.

Našim otrokom in mladostnikom  smo želeli omogočiti sodelovanje v pozitivnem projektu, ki jim bo še dolgo ostalo v spominu. Tudi njim smo želeli omogočiti izkušnjo pozitivnega vznemirjenja in pričakovanja, ko bodo spremljali nastajanje največjega sestavljenega likovnega izdelka in pri tem začutili njihovo lastno vlogo v procesu njegovega nastajanja. Želeli smo jih aktivirati k temu, da bodo k nastajanju likovnega izdelka vabili tudi svoje bližnje, poklicali svoje prijatelje, sorodnike, obiskali sosede. Omogočili smo jim sodelovanje v projektu, v katerem bodo sodelovali tudi mnogi njihovi vzorniki.

In to je nam uspelo, saj smo s skupnimi močmi – z županom in podžupanjo občine Domžale, Mengša, Trzina, znanimi športniki, policisti, gasilci, reševalci, umetniki, upokojenci,  s šolami, vrtci in drugimi vzgojno varstvenimi ustanovami s katerimi naša šola sodeluje, uspeli ustvariti več kot 1391 likovnimi izdelki z močno vsebino »To sem jaz – to smo mi«.

Dosegli smo namen tega projekta, da lahko z jasnimi idejami, cilji, željami, sanjami presežemo omejitve, ki si jih velikokrat zastavljamo v glavah. Svet ni le svet afer, vojn, kriminala, terorizma in drugih negativnih stvari. Svet lahko spreminjamo v lepši, boljši in bolj pozitiven. Odločitev vodstva naše šole je bila odlična in nas je vse za en dan povezala, nasmejala in nas postavila v svet drugih dimenzij.  Z našimi odločitvami in ravnanji smo ustvarjali prelepo zgodbo, ki se še nadaljuje.

Hvala vsem za srčnost in pripravljenost pristopiti k soustvarjanju največje sestavljene risbe, ki nas je vse povezala v prečudovit in unikaten mozaik.

Lucija Kodrca

Oglasno sporočilo