Domžalčanka Tina Vide je najboljša košarkarica in strelka lige 1. SKL za dekleta v kategoriji U-15

0
2648

V sezoni 2016/2017 je bila najboljša strelka lige 1. SKL U-15 v tekmovanju pod okriljem KZS za dekleta. Dokaz,da se iz nič, z veliko dela, truda, volje in energije lahko doseže nemogoče!

Ni skrivnost,da je v Domžalah doma najboljša košarkarica in strelka lige za dekleta v kategoriji U-15 ter da prihaja in Ženskega košarkarskega kluba LEDITA. Tina je tudi odlična učenka OŠ Rodica in je od samega začetka igralka našega kluba. Ponosni smo na njen uspeh, saj je dokazala,da se lahko doseže marsikaj, če si le to zelo želiš.

Kaj ti pomeni naziv najboljše strelke Lige U-15?
Ta naziv je vsekakor potrditev za ves trud in vloženo delo minulega leta. Sem pa zelo vesele tega uspeha in upam, da jih bo v prihodnosti še kaj.

Kako ti je uspelo konstanto zadevati tako veliko košev na tekmo?
To konstanto mi je uspelo držati z dodatnimi treningi in pomočjo moje ekipe ter trenerke. Bile pa so tudi tekme, ki niso bile tako sijoče, kjer sem padla. Najtežji del športa je, da se po takem porazu pobereš ter naslednji teden dobro in zbrano odigraš novo tekmo brez starih spominov.

So ti soigralke pri tem kaj pomagale in kako one sprejemajo tvoj naziv najboljše strelke lige?
Vsekakor so mi pri tem pomagale tudi moje soigralke, saj je košarka namreč ekipni šport, kjer vse delamo za eno. Upam, da sem jim v ponos, ter da sem skozi celotno sezono bila odgovorna soigralka ter kapetanka, ki jim je stala ob strani v zmagah in porazih.

Letos si tekmovala tudi v razvojni Extra ligi za mlade igralke, kako gledaš na te izkušnje?
Tekme v tej ligi so vsekakor pripomogle k razvoju moje igre ter samozavesti, kar mislim, da sem prenesla na tekme U-15. Marsičesa sem se naučila tudi od starejših soigralk, ki so na nas mlajše poskušale čim bolj usmeriti svoje znanje in izkušnje.

Kakšni so tvoji cilji v košarkarskem razvoju?
Še naprej si želim igrati košarko z željo in ljubeznijo, ki jo imam danes. V prihodnosti pa si želim čim več zmag ter doseženih pik.

Naj še omenimo,da je Tina odlično zastopala ŽKD LEDITA skozi vsa leta in se tudi v mednarodni razvojni EXTRA LIGI dokazala na članski ravni tekmovanja ter s tem opozorila na svoj razvoj in status v ženski košarki.

Se vidimo pod koši
ŽKD LEDITA

Oglasno sporočilo