Meseca znanja v Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik

0
2295

S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale – Kamnik že vrsto let organiziramo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode. Med njimi so tudi brezplačna strokovna srečanja, ki smo jih projektno poimenovali Mesec znanja in za katere velja veliko zanimanje. Z njimi si prizadevamo povezovati znanje, dosežke, nove tehnologije in ljudi, ki razumejo pomen implementacije novih pristopov in rešitev v procese čiščenja odpadnih voda.

Tovrstno strokovno povezovanje je namreč pomembna podlaga za nadaljnje spremembe, zato v CČN tudi letos z aktualnimi vsebinami izpostavljamo novosti, praktične rešitve in dobre prakse. Med predavatelji so izbrani in ugledni strokovnjaki z različnih področij, ki bodo slušatelje usmerili k boljšemu razumevanju bioloških procesov, kemijskih reakcij in tehnoloških zahtev za doseganje trajnostnih ciljev, kot je zmanjšanje tveganj za naše okolje.

V okviru Meseca znanja 2017 bodo tako jutri, 16. maja, na sedežu CČN Domžale – Kamnik na Študljanski 91 v Domžalah od 8. do 16. ure potekala predavanja na temo deamonifikacije kot naprednega  postopka za čiščenje odpadnih voda z visoko koncentracijo dušika, uporabe kationskih emulzij v postopkih obdelave vode ter MBBR tehnologije prihodnosti. Uvodoma bosta udeležence nagovorila Marjan Šarec, župan Občine Kamnik, in Suzana Stražar, direktorica Urada za upravljanje z vodami z Direkcije RS za vode na MOP.

Naslednji torek, 23. maja, bodo v istem terminu vsebine povezane z izborom učinkovitega sistema prezračevanja, meritev in naprednega vodenja procesov ter novih pristopov k projektiranju čistilnih naprav. Uvodna nagovora bosta prispevala župan Občine Domžale Toni Dragar in prof. dr. Mihael J. Toman z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

O ključnih poudarkih z letošnjega Meseca znanja vas bomo zatem tudi pisno obvestili. V primeru, da bi se nam jutri ali prihodnji teden na dogodku želeli osebno pridružiti, nas pisno obvestite ali nas pokličite na spodnje kontakte.

Marjeta Stražar, direktorica

 

Oglasno sporočilo