Šnajder in Mali z zmago v finale šolskega državnega prvenstva

0
1849

Na naslovni fotografiji:Jakob Mali (337) je z odličnim tekom v zadnjem kilometru, ko se je spustil pod mejo 2:50, pritekel do prepričljive zmage

V maju so na sporedu Področna posamična prvenstva v atleti za srednje šole, na katerih se lovi uvrstitev na finalno prireditev, ki jo letos prvič po treh letih ne go gostil domžalski stadion ampak mariborski. Na področnem prvenstvu sta visoke ambicije nakazala Gregor Šnajder in Jakob Mali.

Na ljubljanskem ‘Žaku’ je bilo v torek, 9. maja, na sporedu  področno prvenstvo ljubljanske regije, ki se ga je udeležilo kar nekaj članov Atletskega kluba Domžale. Z zmagama sta izstopala Gregor Šnajder v suvanju krogle in Jakob Mali v teku na 2000 metrov.

V suvanju krogle je Šnajder, ki se je lani maja v Domžalah veselil naslova šolskega državnega prvaka, je tokrat prepričljivo slavil tudi na letošnjem področnem prvenstvu. Z dosežkom 17,39 metra je konkurenco prehitel za več kot tri metre in jasno podal kandidaturo za zmago tudi v velikem finalu 17. maja. Rezultat 17,39 metra je celo 15 centimetrov boljši od dosežka, ki je dijaka četrtega letnika Šolskega centra Ljubljana lani popeljal do zlate medalje.

Jakob Mali je Škofijski klasični gimnaziji pritekel prepričljivo zmago v teku na 2000 metrov. Po zaspanem začetku je Jakob vajeti v svoje roke prevzel po 500 metrih, a kljub temu prvi kilometer obrnil zanj sila počasnih 3:09. V drugem delu tekme je nato še pospešil, se v zadnjem krogu otresel še zadnjega tekmeca in s časom 5:58,83 slavil s štirimi sekundami prednosti. Dijak drugega letnika je lani ob tri leta starejših tekmecih s skoraj identičnim časom 5:58,78 v finalu šolskega državnega prvenstva prišel do sedmega mesta, jeseni pa nato tekel zelo dobrih 5:50,74, kar nakazuje, da bo letos kljub mladosti zagotovo že kandidat za skok proti medaljam.

V suvanju krogle je nastopila tudi Tjaša Jankovič, sicer specialistka za met kladiva, in z dosežkom 9,17 metra osvojila 6. mesto, kar bo najverjetneje malo premalo za uvrstitev v finale, kjer se pomeri 20 najboljših srednješolcev in srednješolk iz celotne Slovenije glede na dosežene rezultate s področnih prvenstev. Za finale bo prekratek tudi čas Mihe Judeža v teku na 100 metrov. Z rezultatom 12,42 je v svoji skupini dosegel tretje mesto, skupno pa je dijak gimnazije Ledina osvojil 13. mesto.

V četrtek, 11. maja, bodo na področnem prvenstvu v Kranju nastopili še štirje člani AK Domžale, dijaki Srednje šole Domžale.

 

DJ

Oglasno sporočilo