Kronika Policijske postaje Kamnik (od 15.05. do 21.05.2017)

0
2313

15.05.2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Na eni izmed Kamniških ulic smo eni osebi zasegli alu zvitek z neznano rjavo snovjo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov bo poslana v analizo in v primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi ustrezen ukrep

TATVINA TORBICE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino torbice, ki mu jo je neznani storilec odtujil 11.05.2017 na relaciji Ljubljana – Kamnik. S tem je oškodovan za okoli 60 eurov.

16.05.2017
PROMETNA NESREČA V KOMENDI
Patrulja policijske postaje Kamnik je bila napotena v Komendo, kjer je prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila odvzel prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal po cesti. V trčenju je kolesar zadobil telesne poškodbe in je bil s strani reševalcev odpeljan na UKC Ljubljana. V nesreči je nastala je materialna škoda za okoli 2000 €.

ZAGORELO VOZILO
Obveščeni smo bili, da pred stanovanjskim blokom v Kamniku gori parkirano vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je začelo goreti v motornem delu enega izmed parkiranih vozil, ogenj pa se je nato razširil še na dve sosednji vozili. Do požara je povsej verjetnosti prišlo zaradi tehnične napake. O dogodku bo obveščeno okrožno državno tožilstvo.

17.05.2017
VLOM V BENCINSKI SERVIS V KOMENDI
Policisti smo bili seznanjeni, da je na bencinski servis v Komendi prišlo do sprožitve alarma v več conah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za vlom v bencinski servis. Neznana storilca sta se pripeljala z osebnim avtomobilom na parkirni prostor servisa in nato pristopila do glavnega objekta, kjer sta z različnim orodjem poskušala vlomiti skozi zadnja vrata, vendar jima ni uspelo. Nato sta vlomila na glavnem vhodu in vstopila v notranjost servisa kjer sta odtujila večje število cigaret. Policisti so opravili ogled kraja in še zbirajo obvestila. Materialna škoda znaša okoli 25.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

PONAREJEN BANKOVEC
Na PP je poklicala uslužbenka ene izmed Kamniških bank in prijavila najdbo ponarejenega bankovca. Na kraju so policisti ugotovili, da so zaposleni v banki pri štetju dnevnega izkupička Kamniškega podjetja našli bankovec za katerega sumijo da je ponarejen. Bankovec bo poslal na ekspertizo, nato pa sledi ustrezen ukrep.

18.05.2017
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARKE
Kamniška patrulja policistov je bila napotena v Šmarco, kjer je prišlo do prometne nesreče z udeležbo kolesarke. Patrulja je ob prihodu na kraj z razgovori in ogledom ugotovila, da se je kolesarka zaradi vožnje preblizu robu ceste oz . žive meje zapletla vanjo in padla po vozišču. V dogodku je bila lahko telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveni dom.

TATVINA KOLESA Z MOTORJEM in KOLESA
V Kamniku je v času med 17. 5. 2017 in 18.5.2017 iz garaže bloka odtujil odklenjeno kolo z motorjem PIAGGIO CHIAO. Nastala je materialna škoda za 300 €. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba. V istem času med 18.5.17 in 19.5.2017 iz druge garažne hiše neznani storilec odtujil še zaklenjeno kolo.

PROMETNA NESREČA NA DUPLICI
Na Duplici je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju je patrulja ugotovila, da je med prehitevanjem osebnih avtomobilov prišlo do trčenja z ogledali. Pri trčenju povzročitelj ni ustavil vozila, da bi oškodovancu nudil svoje podatke ampak je nadaljeval vožnjo. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil ugotovili povzročitelja prometne nesreče in zoper njega ustrezno ukrepali.

20.05.2017
PROMETNA NESREČA V TUHINJSKI DOLINI
Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na prometno nesrečo v Tuhinjski dolini.
Na kraju je patrulja ugotovila, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega avtomobila, ki je bil pred prihodom patrulje na kraj z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Naknadno je bilo ugotovljeno da je voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal na bankino pri čemer ga je z vozilom obrnilo na desni bok. Na kraj so prišli tudi gasilci, ki so poskrbeli za izklop elektrike na vozilu in počistili cestišče. V nadaljnjem postopku ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola in zoper njega sledi obdolžilni predlog.

21.05.2017
PROMETNA NESREČA V STRANJAH
Policisti smo bili obveščeni, da je v Stranjah prišlo do prometne nesreče. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je zaradi prekratke varnostne razdalje prišlo do trčenja med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. V trčenju je sopotnik v enem izmed vozil zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo