Praznični december na OŠ Stranje

0
3593

V soboto, 17. 12., smo igralci dramske skupine Baretka v avli OŠ Stranje uprizorili predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico v priredbi Mire Papež.

Na nastop smo se  igralci pripravljali dobra dva meseca. Naučiti smo se morali besedilo in veliko vaditi govor  in tudi igro.  Pomagali smo tudi pri izdelavi scene in kostumov.  Vsi smo komaj čakali na  prvo predstavo.

Dobrodelno smo odigrali  dve predstavi ob prihodu Božička za otroke uslužbencev Kambusa in drugih podjetij. Drugo  predstavo pa smo odigrali za varovance  Sožitja, ki so bili zelo veseli in hvaležni. Nad predstavo so bili navdušeni in pravijo, da  komaj čakajo drugo leto, ko bo nova predstava .  Tudi nas  je Božiček obdaril  z darili, ki smo se jih zelo razveselili.

V ponedeljek pa smo odigrali predstavo še za učence od 1. -4. razreda.

Da je predstava uspela,  gredo zahvale naši  mentorici Miri Papež, učiteljicama Brigiti Ozimek Kumek in Miri Rifl ter hišniku Nenotu Borščaku, ki so pomagali pri izdelavi rekvizitov, kostumov in   postavitvi scene.  Uživamo ob igranju, zato komaj  čakamo  na novo igro.

Ob zaključku leta  in  prazniku  samostojnosti pa  so na proslavi starejši igralci pripravili tudi recital o domovini , učenci nižjih razredov so nastopali z  recitacijami,  pesmi o domovini pa so peli tudi pevci pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh. Prireditev smo zaključili z najboljšimi željami  vsem učencem in učiteljem  ter  naši lepi domovini.

Tija Vidovič  in igralci dramske skupine

os_stranje2

Oglasno sporočilo