Kronika policijske postaje Kamnik (od 25.5. do 31.5.2020)

0
1198

25.05.2020
TATVINA KOSILNICE
Neznani storilec je iz kletnega prostora na Cankarjevi cesti odtujil ročno kosilnico, znamke Husquarna in s kraja odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

POMOČ PRI PREVOZU
Policisti so na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostala na zdravljenju. Beleženo v poročilo dežurnega.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku smo kršitelju na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli papirnato vrečko z vršički neznane zeleno rjave snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

26.05.2020
PROMETNA NESREČA
V Komendi se je zgodila prometna nesreča zaradi neupoštevanja strani in smeri vožnje kolesarja, kateri je trčil v prednji del vozila voznice in padel čez pokrov motorja na tla
in se telesno poškodoval. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

27.05.2020
VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
Pri kontroli prometa sta policistki ustavili voznika, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. Z njim je bil opravljen tudi hitri test za prisotnost prepovedanih substanc z DrugWipe 6s, ki je bil pozitiven. Na podlagi tega mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je voznik na kraju odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

POŠKODOVANJE KAMKOLESA
Neznani storilec je na Ljubljanski cesti s fizično silo poškodoval kamkolo in sicer je poškodoval konektor za zaklepanje kolesa v stebriček in s tem oškodoval Občino Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

28.05.2020
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Neznani storilec je na območju Kamnika iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

ZASEG NEZNANE SNOVI
V Kamniku je imel policist v postopku občana, ki mu je bila zasežena alu folia z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

29.05.2020
ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Ljubljanski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TOČENJE ALKOHOLA MLADOLETNIM OSEBAM
Pri poostrenemu nadzoru so policisti v enem izmed lokalov ugotovili kršitev točenje alkoholnih pijač mladoletnim osebam. Zoper zaposleno sledi odločba s hitrim postopkom za kršitev po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

ZASEG NEZNANE SNOVI
V Žejah je imela policistka v postopku občana, kateremu je bila zasežena pvc samozapiralna vrečka z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

30.05.2020
POŠKODOVANJE OGRAJE
Neznani storilec je na Podborštu preko noči odlomil več kovinskih stebričkov za ograjo in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA NAKLADALNIH RAMP
Neznani storilec je v industrijski coni Žeje odtujil aluminijasti nakladalni rampi za dovoz kosilnice na tovornjak, kateri sta bili prislonjeni na tovorno vozilo in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

31.05.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE V LOKALU
Policisti so v lokalu obravnavali intervencijo, kjer se je gost nedostojno vedel do zaposlenega, kateri mu ni želel postreči. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here