Kronika Policijske postaje Domžale od 23. 5. 2017 do 29. 5. 2017

0
3170

23. 5. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI
PRIBLIŽEVANJA
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

23. 5. 2017
POSKUS VLOMA V BLAGAJNO GARAŽNE HIŠE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažno hišo oz. blagajno garažen hiše v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s premagovanjem večjih ovir prišel v zaprto stavbo garažne hiše in nato z primernim orodjem na vzvod odprl predal za izdajanje potrdil na avtomatski blagajni, od koder ni ničesar odtujil. Kaznivo dejanje je s tem ostalo pri poskusu. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno
70 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hiši v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod najprej poskušal odpreti balkonska vrata, kar pa mu ni uspelo. Nato je pristopil do okna spalnice, katerega je s primernim orodjem na vzvod odprl, vstopil v notranjost, jo pregledal in iz spalnice odtujil zlatnino ter gotovino v različnih apoenih. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 13.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

24. 5. 2017
TATVINA GORIVA IZ REZERVARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja TV odtujil cca. 450 litrov goriva v vrednosti cca. 550 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2017
TATVINA GORIVA IZ REZERVARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve tovorni vozili na počivališču AC v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz dveh tovornih vozil iztočil za okoli 600 l goriva in si s tem protipravno pridobil za okoli 700 EUR premoženja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 5. 2017
TATVINA LESENE SKULPTURE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je bil preko noči v Mengšu odtujena lesena skulptura. Ugotovljeno je bilo da gre za leseno skulpturo – palček v velikosti 1 metra, lastnik pa je bil s tem oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 5. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je na relaciji Volčji potok – Radomlje, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa, v kateri je bil poškodovan potnik na motornem kolesu. Policisti o prometni nesreči zbirajo še dodatna obvestila.

29. 5. 2017
PRIJET STORILEC VLOMA V LOKAL V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili ob 01.50 uri obveščeni o vlomu v lokal v Mengšu in o prepodenem storilcu s strani varnostnika. Storilec je bil s strani varnostnika prijet in predan policistom. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine so policisti zoper njega odredili pridržanje in bo skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo