Orliči iz SSK Mengeš že razprli krila

0
2823

Kdor je mislil, da mladi smučarski skakalci iz SSK Mengeš ne bodo ponovili izjemno uspešne sezone 2015/16, se je močno uštel. V minuli zimi so namreč varovanci glavnega trenerja Aleša Selaka ter njegovih pomočnikov Luke Brnota in Davorja Maučeca še stopnjevali svoje dosežke ter znova kraljevali na skakalnicah po vsej Sloveniji. Potem ko so od januarja do marca pridno zbirali točke, kolajne in pokale na tekmah, so se 26. maja na povabilo Smučarske zveze Slovenije odpeljali še po končne nagrade v Velenje.

V skupnih seštevkih slovenskega pokala so se z zlatimi lovorikami najbolj izkazali Taj Ekart (med dečki, starimi do 13 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let) ter Živa Andrić in Alen Pestotnik, ki sta bila najboljša v konkurenci cicibank in cicibanov (do 9 let). Med najboljšo trojico sta se prebila tudi drugouvrščena Benjamin Bedrač (do 11 let) in Tit Voranc Božič (do 10 let). Mladi orliči iz SSK Mengeš so se drug za drugim na zmagovalni oder vzpenjali tudi za dosežene uspehe v regijskem (gorenjskem) pokalu Cockte. Ob Taju Ekartu (do 13 let), Živi Andrić (do 9 let) in Alenu Pestotniku (do 9 let) se je v tej konkurenci na vrh zavihtel tudi Benjamin Bedrač (do 11 let), med dečki, starimi do 10 let, pa si je Timo Šimnovec prislužil srebrno kolajno.

Kot da bi jim priznanja še dodatno razprla krila, so se Selakovi varovanci že dan zatem odlično odrezali na uvodnem tekmovanju (olimpijske) sezone 2017/18 – na pokalu občine Zagorje v Kisovcu. Na tamkajšnjih skakalnicah so namreč zmage slavili Taj Ekart (do 14 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Živa Andrić (do 11 let), na drugem mestu je pristal Jaka Perne (do 9 let), tretji mesti pa sta osvojila Benjamin Bedrač (do 12 let) in Alen Pestotnik (do 10 let). Slovesne razglasitve najboljših so se udeležili tudi četrtouvrščeni Živa Andrić (do 13 let), Igor Teodor Herbstritt (do 13 let), Anja Kukar (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 11 let) ter petouvrščena David Maleš (do 13 let), Timo Šimnovec (do 11 let) in šestouvrščeni David Vrhovnik (do 11 let).

Za konec je treba še omeniti, da je posebno priznanje prejel tudi član mengeškega kluba Mitja Letnar, ki so mu za dolgoletno delo na Smučarski zvezi Sloveniji pristojni na prireditvi v Velenju izročili najvišje priznanje naše krovne organizacije – bloškega smučarja. Iskrene čestitke!

Besedilo: Miha Šimnovec
Foto: Goran Andrić

Oglasno sporočilo