Pokalna lovorika po letu 2011 še drugič Domžalam; Domžale : Olimpija 1:0 (0:0)

0
3082

Na štadionu Bonifika so nogometaši Domžal z 1:0 premagali Olimpijo in osvojili pokalno lovoriko. To je njihov drugi pokalni naslov, prvega so osvojili leta 2011.

Prvo priložnost na tekmi so si ustvarili Domžalčani, ko je v šesti minuti Žan Majer izvajal prosti strel z leve strani. Žoga je letala visoko v loku in se dotaknila vrhnjega dela prečke in tako skoraj presenetila vratarja Olimpije.

V 32. minuti je Ivan Firer sprožil strel z razdalje, a je bil Rok Vodišek na mestu in je strel ubranil. Le minuto pozneje je na drugi strani igrišča prvi strel v okvir vrat sprožila tudi Olimpija. Danijel Miškič je streljal po tleh, a vratar Domžal Dejan Milić ni imel težkega dela. Obe ekipi sta v prvem polčasu prikazali borbeno igro, a do resnejših priložnosti ni prišlo.

Tekmo v Kopru si je ogledal tudi selektor Srečko Katanec.Tekmo v Kopru si je ogledal tudi selektor Srečko Katanec.

Drugi polčas se ni začel po željah Ljubljančanov. Sprva je zaradi poškodbe v 51. minuti igrišče zapustil Kingsley Boateng, štiri minute pozneje pa je po drugem rumenem kartonu srečanje predčasno končal Romun Alexander Cretu.

Hitro je sledila kazen. V 61. minuti je namreč Majer lepo podal iz kota v kazenski prostor zmajev, kjer je bil najvišji Gaber Dobrovoljc, ki je z glavo zatresel mrežo Olimpije. Ljubljančani so poskušali s pritiskom, a si tudi v zaključku niso pripravili prave priložnosti za izenačenje. V sodnikovem podaljšku je rdeči karton prejel še Nemanja Mitrović.

Slavje Domžalčanov skozi objektiv Vida Ponikvarja

Vir: Siol.net

 

 

Oglasno sporočilo