Zmagovalci Štartaj Domžale

0
3319

Med zmagovalci Štartaj Domžale voziček za težje gibalno ovirane ljudi, medeni čigumiji, unikatni leseni izdelki in pivovarna

Vir, 7. junija 2017 – Včeraj zvečer je na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale (Obrtni zbornici Domžale) potekal finalni izbor zmagovalcev projekta Štartaj Domžale. V finalu je predstavilo svoje podjetniške ideje kar 17 najbolj nadobudnih podjetnikov, med katerimi je strokovna komisija izbrala štiri zmagovalce.

Na razpis Generatorja in finalno predstavitev so se prijavili posamezniki in ekipe iz Domžal, Doba, Trzina, Kamnika, Ljubljane, Grosuplja in Kranja. Zmagali so Klemen in Slavko Verbovšek iz Trzina s poslovno idejo Oldi, posebnim vozičkom za starostnike in druge težje gibalno ovirane ljudi, čebelarka Nika Pengal iz Domžal z idejo medenih čigumijev, Blaž Križnar iz Doba z idejo Blazno Lesno, pod katero ustvarja unikatne lesene izdelke, in Miha Hrovat iz Domžal s Pivovarno Mister, v okviru katere izdeluje unikatna piva.

Ocenjevalno ekipo so sestavljali Karolina Vrtačnik, direktorica Obrtne zbornice Domžale, Marjeta Podpeskar Omahen, predstavnica Občine Domžale, Marina Grčar, podjetnica in članica zbornice, Mellanie Grudniik, podjetnica, članica zbornice in vodja Generatorja ter Matija Goljar iz Ustvarjalnika, ki je predaval bodočim podjetnikom na predhodnih start-up delavnicah. Mellanie Grudniik, predsednica ocenjevalne komisije Štartaj Domžale, je ob zaključku izbor komentirala takole: »Vsem, ki ste danes predstavljali svoje poslovne ideje, čestitam za pogum in vztrajnost. Izbor ni bil lahek, saj je bilo med predstavljenimi poslovnimi idejami veliko fantastičnih. Zame ste vsi zmagovalci, prepričana sem, da ste od naših srečanj vsi veliko odnesli.«

Izbrani zmagovalci bodo lahko naslednje pol leta koristili brezplačni prostor in brezplačno mentorstvo v prvem coworking prostoru Generator v Domžalah. Uradno odprtje Generatorja s predstavitvijo izbranih poslovnih idej bo potekalo ta četrtek, 8. junija, ob 10.00 na Šaranovičevi 21 a oz. v starih prostorih Obrtne zbornice Domžale. Prostor bo slovesno odprl Toni Dragar, župan občine Domžale.

Vsi, ki so se udeleževali delavnic, a niso dobili mesta za delovanje v Generatorju, bodo lahko še naprej koristili mentorsko pomoč Generatorja. V coworking prostoru bodo namreč potekala za vse interesente mesečna srečanja.

Štartaj Domžale je skupni projekt Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale. Projekt, ki je namenjen spodbujanju podjetniške ustvarjalnosti, je doslej pritegnil k sodelovanju več kot 100 nadobudnih podjetnikov.

Fotografija: Mija Bokal

Na naslovni fotografiji: Zmagovalci projekta Štartaj Domžale in člani ocenjevalne komisije.

Oglasno sporočilo