»Kok je fajn. Čuti se pozitivna energija«

0
3977

»Kok je fajn. Kako so vsi prijazni, kako vsi pozdravljajo… Malo poklepetamo in prav čuti se pozitivna energija.« Tako je ena od starejših udeleženk pohoda Domžalami in Kamnikom izrazila svoja občutja. Letošnjega »Pohoda ob reki, ki povezuje«, ki je potekal drugo leto zapored, se je udeležilo več kot 500 pohodnikov. Nekateri so prehodili celotno pot od Domžal do Kamnika ali obratno, nekateri samo od ene kontrolne točke do druge, tretji pa celotno pot v drugo mesto in nazaj domov.

»Želimo si, da bi pot ob Kamniški Bistrici postalo mesto druženja,« je na cilju v Domžalah dejal župan Občine Domžale Toni Dragar in nadaljeval: »To mora postati kraj, ko ne boš vedel kam iti, boš šel v naravo, se sprehodil ter užival v lepotah Kamniške Bistrice.« Zadovoljen z obiskom je bil tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi: »Številčna udeležba je dokaz, da Kamniška Bistrica je reka, ki povezuje ne samo dve občini, ampak tudi občanke in občane teh dveh občin.«

Celotno pot so prehodili tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi z direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin, ki sta pot začela v Domžalah, ter podžupanja Občine Domžale Renata Kosec z direktorjem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Urošom Križaničem, ki sta začela v Kamniku. Delegaciji sta se srečali na sredini poti na mostu želja pod homškim hribom ter nanj že drugič pripeli ključavnico. »S tem smo se vsi, obe občini ter oba zavoda, ponovno zavezali k sodelovanju,« pojasnjuje Uroš Križanič. Božena Peterlin pa je ponovno poudarila, da mostu želja sicer rečemo meja med občinama, a ta to ni, ker meja ni več.

Pohodnike je tako v Kamniku kot v Domžalah pričakalo pestro dogajanje. V Slamnikarskem parku v Domžalah je potekal Slamnikarski sejem, na Šutni v Kamniku pa šesto srečanje rezbarjev in ponudba Okusov Kamnika ter najlepši starodobni motocikli in njihove sodobne reinkarnacije na Glavnem trgu. »Pravijo, da je Šutna mrtva, a smo danes dokazali, da lahko tudi živi. K temu ste veliko pripomogli rezbarji, ki s tem srečanjem ne samo ohranjate tradicijo in kulturno dediščino, ampak se izpolnjujete tudi sami,« je v nagovoru na Šutni dejal Igor Žavbi.

Pohodniki so na poti zbirali žige na dveh vstopnih ter šestih vmesnih točkah. Tam so jih pričakali prostovoljci Planinskega društva Domžale, Planinskega društva Kamnik, Turističnega društva Radomlje, Turističnega društva Volčji Potok, Študentske organizacije Domžale, Študentskega kluba Kamnik in Roda skalnih taborov Domžale. »Vesel sem, da se nas je toliko zbralo in da lahko s tem odpremo poletje ter upamo, da bo takšno kot je današnji dan: poln pozitivne energije in s soncem obsijan,« je svoj nagovor zaključil Igor Žavbi.

Samo Trtnik
Odnosi z javnostmi
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo