Veselo v Šentvidu pri Lukovici

0
1970

Tokratni prijetni dnevi v Šentvidu pri Lukovici, ki so jih pripravili prizadevni člani in članice turističnega društva Sv. Vid  so se začeli na petek 9. junija, ko je na Vidovem večeru nastopila skupina Pepel in kri. Skupina  Pepel in kri je znana malce starejšim. Skladbe, ki jih prepevajo, niso neznanka niti mlajši generaciji poslušalcev, čeprav skupina izhaja iz sedemdesetih let. Tokrat zapeli tiste znane, sicer že malce zimzelene pesmi, vsaj za nekatere, a še vedno prijetne za uho.
Tako je v petek večer minil v obujanju spominov in na koncu tudi v druženju z izvajalci. V soboto se pospravlja in ureja doma, da imamo na Gospodov dan prosto in tako je bil Vidov sejem še bolje obiskan kakor po navadi. Svoje je dodalo še vreme in prijazne besede Andreje Čokl, ki je obiskovalce vodila z besedo po sejmu od štanta do štanta.
Organizatorji so ugotovili, da se poslu lahko starši veliko bolj posvetijo, če so brez otrok in tako je Vidkova dežela bila polna radovednih, a marljivih otrok.
Že bežen pogled na stojnice nas vsako leto prepriča, da je dobro tisto kar je domače in tudi tokrat je bilo tako. Vprašanje je, če se je prisotnost na sejmu prodajalcem iz Primorske oziroma bolj oddaljenih krajev poplačala? Verjetno ne, a  za svojo promocijo in promocijo izdelkov je potrebno kdaj iti tudi v minus.
Sicer smo si lahko na sejmu ogledali še različne stare, že malce pozabljene obrti in starodobnike. Slednje na dveh in štirih kolesih. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji »pleh muske«, saj je godba Lukovica zaigrala na sami otvoritvi sejma.
In ker pregovor pravi, da je Vid češenj sit, si sejma brez prodaje tega zelo zdravega sadja ne moremo predstaviti.
Tekmovalni del je potekal v merjenju moči pri vlečenju vrvi in zmagali so najboljši. Pri moških skupina močnih fantov in mož, ki jim daje krila Red Bull in pri dekletih Vrbljanke, ki so ohranile prvo mesto iz lanskega tekmovanja.
Če smo poskusili številne domače dobrote in se pred odhodom okrepčali še z golažem in pijačo, smo nedeljo sklenili z več, kot preveč kalorijami.  Vendar do naslednjega Vidovega sejma jih lahko že izgubimo in ponovno pridemo v Šentvid pri Lukovici, kjer poleg ostalih kupcev na sejmu kupuje tudi župan.
djd

Oglasno sporočilo