MePZ Cantemus na obisku v pobrateni občini Trofaiach

0
2493

Občina Kamnik že vrsto let kot partnerska občina sodeluje z avstrijsko občino Trofaiach in v sklopu tega sodelovanja se odvijajo različni obiski in stiki. Letos smo pobrateni kraj kot kamniški predstavnik obiskali člani Mešanega pevskega zbora Cantemus in tekom dvodnevnega obiska izvedli dva nastopa.

V soboto, 10. 6. 2017, smo imeli v cerkvi sv. Ruperta koncert, sestavljen iz dveh vsebinskih sklopov, sakralne in ljudske glasbe. Drugi nastop je bil v nedeljo, ko smo na željo organizatorja sodelovali pri slovesni sveti maši ob župnijskem prazniku in ob spremljavi pol tisočletja starih orgel izvajali dela slovenskih in nemško govorečih avtorjev. Avstrijci so se izkazali za prav nič zadržano publiko in so nas počastili z navdušenim aplavzom.

Ves čas obiska so nas spremljali Janez Ivanc, Slovenec, ki živi v Trofaiachu, ter predstavnika Občine Trofaiach Susanne Sacher in Helmut Wiesmüller. Veseli smo, da smo lahko navezovali stike s prijatelji iz Avstrije in tam zastopali ne le mesto Kamnik, temveč s številnimi izvedenimi deli sodobnih in nekoliko starejših slovenskih skladateljev tudi slovensko kulturo na splošno. Izjemno gostoljubni avstrijski gostitelji pravijo, da se veselijo gostovanj tudi v prihodnosti.

Besedilo: Meta Osretkar
Fotografije: Mario Okrogelnik in Susanne Sacher

Oglasno sporočilo