Lukovica se predstavi

1
976

Čeprav smo šli na svoje, namreč odcepili smo se od takratne občine Domžale, se vanjo še vedno radi vračamo, da prinesemo malce sonca iz Trojan, kakor je dejal župan občine Domžale Toni Dragar.
Na tokratni prireditvi Dobrodošli v Domžalah, v soboto 9. oktobra so se na tržnici v centru Domžal predstavili številni ponudniki in društva iz Lukovice. Prireditev in predstavitev posameznih nastopajočih in ponudnikov je vodila Tanja Vidic Goršak, ki je znala vnesti v tekst še kakšno zanimivo iskrico. In če pridejo v Domžale iz Lukovice, se zagotovo kje potika tudi Groga, rokovnjaški papež, ki nikoli ni sam, ampak vedno v spremstvu še kakšnega rokovnjača. In kakor sta dejala sta sedaj skoraj brez službe, saj sta prej jemala bogatim in dajala revnim, no nekaj sta si tudi zadržala, sedaj pa bogatih v Črni graben skorajda ni, revnim pa tako, ali tako nimaš kaj vzeti.

Če tokrat Domžalčanov in Domžalčank ni prebudilo petje Šentviške zvona, so jih zagotovo koračnice godbe Lukovica. Zapeli so tudi pevci in pevke društva Skrinca. In kaj so še poleg kulture prinesli v Domžale iz Črnega grabna? Odlične domače sire s kmetije Jergan; ekološka kmetija Plahutnik – Razgledi z Vrha je predstavila svojo destinacijo in ponudila degustacijo različnih ekoloških pridelkov; ekološka Kmetija Pr´ Matožet je ponudila domači kruh, pekovsko pecivo, jajčne testenine; čebelarja Anton Cirer in Mirko Dular sta imela v ponudbi med, medene izdelke in vse kar sodi poleg; Društvo upokojencev Lukovica se je predstavilo z rokodelskimi izdelki in obenem vabilo na otvoritev razstave v spomin na Draga Jermana. Kam, kako in kdaj so bila pogosta vprašanja, ki so jih zastavljali obiskovalci Špeli Kralj in ob kopici promocijskega materiala iz Črnega grabna in občine Lukovice, tako da je lahko odgovorila na vsa vprašanja. Poleg promocijskega materiala je podarila še jabolko iz sadovnjaka na Brdu, da odžene zdravnika stran in se lahko napotite na ogled zanimivosti občine Lukovica. Zelena bratovščina torej lovci so skupaj s starešino Romanom Rovanškom skuhali srnin golaž in ker ne gre, da bi samo jedli, so poleg ponudili še čaj in še kaj drugega za pod zob.

Preden smo se razšli še obvezno zaslišanje obeh županov no, bolje župana in županje, ki sta zbranim spregovorila nekaj besed. In, če je bil župan malce bolj redkobeseden, je toliko več povedala, no stavkov, še mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica. Po letu premora se je zahvalila za lep sprejem v Domžalah. Tudi župan Toni Dragar se je zahvalil za bogat kulturni in spremljevalni program, ki je dvignil utrip tržnice v Domžalah na višji nivo. Ob tej priliki je domžalski župan lukoviški županji podaril predpasnik z emblemom »Kuhna na plac«, v zameno pa je prejel kup domačih dobrot z blagovno znamko Zakladi Črni graben. Prireditve se je udeležil tudi podžupan Občine Lukovica Vincenc Dragar, ki je tudi prejel predpasnik, da bo doma lažje kuhal, je dejal Toni. In kaj so porekli naključni obiskovalci? Zanimivo, lepo prijetno in ne vem še kaj in to, le nekaj kilometrov stran od Domžal. Zato naj vas pot kdaj vodi v Črni graben, na ogled zanimivosti, na degustacije in še kaj se bo našlo.
Pridite, ne bo vam žal.
DJD

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR