Kamniški ekonomski tehniki zmagovalci natečaja Mladi v svetu energije

0
3006

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik oziroma natančneje ekonomski tehniki iz 3. e so zmagovalci nagradnega natečaja Mladi v svetu energije 2017, ki ga na pobudo skupine GEN izvaja program Ekošola. Namen natečaja je ozaveščanje vpletenih o pomenu in rabi električne energije in povečanje energetske pismenosti. Vse srednje šole in zadnja dva razreda osnovnih šol so razvrščeni v skupino Raziskovalci. Letos so izdelovali serije fotografij ali videa o pomenu elektrike za tehnološki in družbeni napredek, o proizvodnji in distribuciji elektrike in o trajnostni energiji.

Projekt je na naši šoli celo leto potekal pod naslovom Od sonca do elektrike. V ožji izbor se je uvrstilo 19 avtorskih video izdelkov. K nastajanju teh smo povabili različne zunanje deležnike. Mladi so po študiju razpoložljivega gradiva v izdelkih izrazili lastne kritične poglede na prisotnost elektrike v naših življenjih.

Za nagrado smo prejeli izlet v center Svet energije v Krškem in kopanje v Termah Čatež za poln avtobus. Prejeli smo priznanja, več zanimivih praktičnih nagrad in naročnino na znanstveno revijo.

Na natečaju smo sodelovali na pobudo šolske koordinatorice Ekošole prof. VIktorije Pirš. Mentorja dijakom sta bila prof. Janez Klemenčič in prof. Vincenc Kušar.

Vir: Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Oglasno sporočilo