Osrednja prireditev ob prazniku Krajevne skupnosti Duplica

0
2627

Krajevna skupnost Duplica nam je dopoldan ob njihovem prazniku pripravila prijetno prireditev, ki si jo je v imenu Občine Kamnik ogledal podžupan Igor Žavbi skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Duplica Marjanom Jermanom. Dogodku pa so prisostvovale tudi krajanke in krajani sosednjih krajevnih skupnosti.

Ob začetku sproščenega druženja se je odvijal krajši kulturni program, kjer je zbrane sprva pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Duplica Marjan Jerman, podžupan Igor Žavbi pa namenil naslednje misli: »Krajevna skupnost Duplica je ena izmed 22 krajevnih skupnosti v občini Kamnik. Ne samo ena, pač pa tudi največja po številu njenih prebivalcev. Čeprav krajevne skupnosti izgubljajo pomen, ki smo ga bili vajeni, pa Krajevna skupnost Duplica še vedno živi v duhu povezovanja in druženja. Temu je priča tudi današnji dogodek, ko obeležujete prvo omembo Duplice. Povezovanje in druženje je tisto, kar kraj in krajane drži skupaj. Tisto, kar kraj dela živega.«

V parku pri prostorih Krajevne skupnosti Duplica je bilo danes res veselo in zabavno. Zazvenela je glasba Ljudskih pevk Predic in harmonikarja Jožeta Jagodica ter Fantov iz 3 vasi. Nastopili so otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik, poleg njih pa še učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere.

.

“>Naši najmlajši so prisluhnili pravljicam, po asfaltu risali s kredo, predstavil se je grajski pisar Stane Osolnik, pridružili so se gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Duplica, v prostorih Krajevne skupnosti Duplica smo si ogledalirazstavo fotografij Petra Nagliča»Duplica skozi čas« in odigrali partijo šaha. Z vezeninami je svoje izdelke na ogled postavila Majda Vavpetič, veselo pa je bilo tudi na kegljišču.

Hkrati se je na igrišču Vila odvijala napeta košarkarska  tekma med domačini in Košarkarskim klubom Kamnik, kjer so zbrane pozdravili podžupan, predsednik Krajevne skupnosti Kamnik in predsednik Košarkarskega kluba Kamnik David Šućur. Neumorni športniki so na igrišču odigrali košarkarski maraton ter s 788 minutami športnega boja obeležili tudi 788 let mesta Kamnik.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo