”Smo na pravi poti”

0
1562

Domači dvoboj 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je zaključil z minimalno zmago rumenih! Za tri točke je tokrat poskrbel Slobodan Vuk, ki se je na tekmi z NK Tabor Sežana podpisal pod svoj 54. zadetek v dresu Domžal.

Večerni dvoboj med Domžalčani in novopečenim prvoligašem iz Sežane, se je pred maloštevilnimi gledalci začel po željah domačih, saj je že v 5. minuti srečanja, po podaji Arnela Jakupovića, nevarno zapretil Slobodan Vuk. V naslednjem napadu so z odgovorom postregli gostje, ki so bili nevarni po predložku Bongonguija, nekaj minut za tem je bil blizu tudi Leon Sever, ki je z močnim strelom z razdalje oplazil okvir vrat. Odločilni trenutek na tekmi se je zgodil v 36. minuti, ko je podajo Senijada Ibričića z zadetkom kronal Vuk! Izid se kljub številnim priložnostim na obeh straneh do konca srečanja ni spremenil in zasedba Andreja Razdrha je zabeležila prvo domačo zmago v letošnji prvoligaški sezoni.

Po dvoboju s Kraševci je strelec edinega zadetka na srečanju dejal: ”Z zmago smo več kot zadovoljni. Gre za izjemno pomembne tri točke pred odhodom na reprezentančni premor, zgleda pa, da moramo za vsako zmago trdo garati skozi celotnih devetdeset minut, saj preprosto nimamo lahkih preizkušenj.”

Vuk je v letošnji deseti tekmi v polno meril še petič in s tem najboljši izkupiček na klubski lestvici strelcev še dodatno povečal: ”Vsakega zadetka sem vesel, tokrat pa zadovoljstvo še večje, saj je gol obveljal za odločilnega. Moštvo ob takšnih zmagah pridobi na samozavesti, prav tako se okrog kluba usvari občutno boljše vzdušje.”

30-letni napadalec pravi, da je reprezentančni premor prišel ob pravem času: ”Mislim, da nov strokovni štab čas, ki bo na voljo, krvavo potrebuje. Treningi bodo namreč ponudili idealno priložnost za dodaten razvoj igre, ki jo želimo gojiti, zato sem prepričan, da je premor prišel ob pravem času. Na pavzo se lahko tako odpravimo pozitivno razpoloženi, ob enem pa verjamem, da bomo postorili vse, kar še moramo postoriti, da bomo na želenem nivoju. Smo na pravi poti, zato je potrebno v prihodnje zgolj slediti zastavljenim ciljem,’ je zaključil Vuk.

Pred nogometaši Domžal tako v naslednjem tednu ni tekmovalnih obveznosti, nov prvoligaški izziv pa bo na sporedu 19. oktobra, ko bo rumena družina gostovala v Celju.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here