Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 10. do 29. 10. 2017

0
2522

23. 10. 2017
TATVINA KOLESA NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjske hiše odtujil moško kolo znamke Esperia, modro bele barve. Z opisanim je lastnico oškodoval za 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 10. 2017
TATVINA KOLESA NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa pri OŠ Preserje pri Radomljah. Policisti so z zbiranjem obvestil prišli do storilcev kaznivega dejanja in do odtujenega kolesa, ki je bil vrnjen oškodovancu. Policisti bodo zoper storilca na ODT Ljubljana podali kazensko ovadbo.

25. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S POBEGOM V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je pripetila v Zaborštu. Policisti so pobeglega voznika izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zato so zoper njega napisali obdolžilni predlog in ga poslali na OS Kamnik.

26. 10. 2017
VLOM V HIŠO NA ŠKRJANČEVEM

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Škrjančevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vrata hiše ter iz nje odtujil več kosov zlatnine in nekaj gotovine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 10. 2017
TATVINA DENARNICE V DOBU IN ZLORABA BANČNE KARTICE

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v gostinskem lokalu v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nahrbtnika odtujil denarnico. Po opisanem je neznani storilec s pomočjo bančne kartice in pripadajoče številke, katera je bila v denarnici, na več različnih bankomatih opravil dvige denarja v skupni vrednosti 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 10. 2017
POŽAR NA VIKENDU NA LIMBARSKI GORI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru na vikendu na Limbarski Gori. Ugotovljeno je bilo, da je najverjetneje prišlo do napake na regulatorju solarnega sistema, zaradi česar je akumulator razneslo in je prišlo do samovžiga. Vikend je pogorel v celoti, nastala je materialna škoda za okoli 20.000 EUR. Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti s Poročilom o opisanem obvestili pristojno sodišče.

28. 10. 2017
VLOM V DVA OSEBNA VOZILA V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dva osebna avtomobila v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec razbil steklo na vratih vozila in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino dveh ženskih torbic. Z dejanjem je nastala materialna škoda za okoli 4500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

29. 10. 2017
VLOM V OSEBNO VOZILO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec razbil steklo na vratih vozila in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino ženske torbice. Z dejanjem je lastnika vozila in lastnico torbice oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Slednje je še toliko bolj pomembno ob dejstvu, da se bližajo prazniki (31. 10. 2017 – Dan Reformacije in 1. 11. 2017 – Dan spomina na mrtve), kar pomeni, da je potrebno še dodatno poskrbeti za varnost premoženja (dosledno zaklepanje prostorov in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov in ostalo).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo