Evropsko prvenstvo v gorskih tekih je pred vrati, izbrana slovenska reprezentanca, sedem reprezentančnih dresov za tekače KGT Papež

0
1585
  1. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež, ki bo od 6. do 9. julija v Kamniku, bo   prestižna atletska prireditev na najvišjem nivoju. Kamnik z okolico bo gostitelj 25 evropskih reprezentanc; okoli 400 tekmovalcev in spremljevalcev bo tri dni bivalo v Kamniku in okolici, kar pomeni velik turistični potencial tako za občino Kamnik in tudi sosednje. Dogodek bo odlična priložnost  promocije in mreženja  za gospodarstvo in turizem  Kamnika in sosednjih občin. Večdnevne prireditve se bo udeležilo več tisoč ljudi z vsega sveta, ki se bodo  vračali kot tekači, turisti ali gospodarstveniki.
  2. julija bo start teka na Veliko planino v Eco Resortu, proga bo vodila mimo cerkvice Sv. Primoža in Pasjih pečin do Male planine ter cilja na Gradišču na Veliki planini (12 km – 1295 m višinske razlike). Glede na različne kategorije bosta še dva starta na isti progi, in sicer za članice in mladince pod sv. Primožem ter za mladinke na Kisovcu.

Poleg tekem za reprezentante bo za ostale tekače tudi open race tekma. Tekma, vredna spoštovanja. Teči na progi evropskega prvenstva, ki jo organizira tvoj klub je  posebna čast in ponos, ali pa  da dokažeš, da spoštuješ velik trud organizatorja. Vabljeni navijači, ki ste nepogrešljivi : navijajte za  svoje junake in pokažite svetu, da spoštujete tako tekače kot organizatorja.

Tekaški spektakel bodo spremljale tudi slovesne prireditve:

  1. julija ob 18. uri : Slovesna otvoritev z mimohodom in predstavitvijo reprezentanc ter kulturnim programom ( Stadion prijateljstva v Mekinjah);
  2. julija ob 18. uri: Svečana razglasitev in podelitev medalj najboljšim evropskim tekačem ( Eko Resort).

Dušan Papež, direktor prireditve, zagotavlja: Trdno verjamem, da bomo s številnimi prostovoljci in somišljeniki, ki z vso svojo zagnanostjo , odgovornostjo, strokovnostjo in predanostjo  sodelujejo, spet  pripravili prireditev, ki bo odmevala v svetu. Posebno pa sem hvaležen svoji družini, ki je srce in  motor  prireditve. Dobro se zavedam  , da le,  če imaš   za seboj tako srčno in predano ekipo, potem lahko organiziraš tako veliko prireditev, ki preraste v gorsko-tekaški praznik cele doline. Ker sem  velik občudovalec in ljubitelj Velike planine, obljubljam, da bomo kljub množičnosti tekačev, navijačev in obiskovalcev ohranili njeno neokrnjenost in prvinskost. Organizacija tako pomembne prireditve mi pomeni veliko čast in tudi obveznost. Vsi skupaj: številni prostovoljci, tekači, sponzorji in donatorji zagotavljamo, da bomo častno in športno ponesli ime Slovenije in Kamnika z edinstveno Veliko planino v svet. »
Ponosen sem na slovenske reprezentante, posebno iz našega kluba, saj jih bo kar sedem obleklo  dres Slovenije. Velikokrat sem bil že vodja slovenske reprezentance na različnih prvenstvih, pa vedno  s ponosom, dostojanstvom, da zastopamo  Slovenijo, te vrednote želim prenašati na mladi rod.

Vsi skupaj bodimo častni in ponosni promotorji slovenske  atletike in gorskega teka v svetu!

Mira Papež

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo