Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 9. do 23. 9. 2018

0
2196
Foto: STA

17. 9. 2018
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o unovčitvi ponarejenega bankovca za 50 EUR v okrepčevalnici v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v okrepčevalnici plačal naročeno z bankovcem za 50 EUR, za katerega so zaposleni naknadno ugotovili, da je ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.9.2018
PROMETNA NESREČA S ŠTIRIKOLESNIKOM V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Češnjice pri Moravčah, kjer naj bi padel voznik štirikolesnika, ki je po nesreči negiben obležal. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik štirikolesnika zaradi vožnje preblizu desnega robu trčil v odbojno ograjo nakar je padel z vozila. Na kraju so reševalci Zdravstvenega doma Domžale poškodovanega voznika oskrbeli in ga prepeljali v urgentni blok Kliničnega centra.

18.9.2018
TATVINA VOZILA V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v noči iz 17.9.2018 na 18.9.2018 z originalnim ključem odtujil odklenjen osebni avtomobil znamke Ford C-max. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti so še istega dne odtujeno vozilo našli in vrnili lastnici.

18. 9. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

19.9.2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pomožni objekt iz katerega je odtujil moško treking kolo znamke Winora, črno-redeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2018
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo in hčerko izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

19. 9. 2018
VLOM V SKUPNI PROSTOR STANOVANJSKEGA BLOKA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v skupni prostor enega izmed stanovanjskih blokov v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v skupni prostor stanovalcev v bloku, vendar iz notranjosti ni odnesel ničesar. Z opisanim dejanjem pa je povzročil za okoli 200 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

19.9.2018
VLOM V POMOŽNI OBJEKT IN TATVINA KOLESA V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pomožni objekt pri stanovanjski hiši v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pomožni objekt iz katerega je odtujil moško treking kolo znamke Winora, črno-redeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.9.2018
KAZNIVO DEJANJE POSEBNO HUDE TELESNE POŠKODBE IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je oškodovanec v pretepu zadobil posebno hude telesne poškodbe in da je ostal na zdravljenju v KC LJ. Policisti so z zbiranjem obvestil tudi izsledili storilca, kateremu so odvzeli prostost po 157/2 ZKP. Na podlagi Odredbe sodišča je bila pri njem opravljena tudi hišna preiskava in zaseženih mu je bilo več predmetov. Ker so razlogi za pridržanje po opravljenih dejanjih policistov prenehali je bil izpuščen. Zoper njega pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče,

20.9.2018
TATVINA DVEH KOLES V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh koles iz kolesarnice OŠ Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil zaklenjeno žensko gorsko kolo znamke Giant ter črno žensko gorsko kolo znamke B-Twin. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Ker je odklonil strokovni pregled so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 9. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

22.9.2018
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice iz osebnega vozila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 21.9.2018 do 22.9.2018, na parkirišču v Mengšu, iz tam parkiranega, odklenjenega osebnega avtomobila znamke Citroen, C3, odtujil moško denarnico, črne barve z vsebino. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodovana za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.9.2018
TATVINA KOLESA IZ GARAŽE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa iz garaže v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 13.9.2018 pa do 22.9.2018 v Domžalah, iz odprte garaže, odtujil, tam parkirano kolo znamke Rog, Pony Classic 3, rdeče barve, št. okvirja 56076. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodovana za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.9.2018
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 21.9.2018 med 16.30 in 16.40 uro v trgovini v Domžalah, iz prodajne police, odtujil, tam odloženi, službeni mobilni telefon znamke Huawei P Smart, zlate barve. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.9.2018
POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 23.9.2018 med 05.00 in 16.00 uro, poškodoval osebni avtomobil znamke Citroen C4 Picasso, s tem , da ga je posprejal po celotni desni strani. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodovana za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklih tednih zaznati porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno
zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd), tudi na tem področju.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here