Pepelkine prav(lj)ice

0
1405

V tokratnem Poletju pod krošnjo smo gostili gledališče zatiranih s predstavo Moje prav(lj)ice, ki črpajo vsebino iz ljudskih pravljic. V pravljicah so spolne vloge mnogokrat v naprej predpostavljene, določena oblika zatiranja pa je velikokrat prikazana kot sprejemljiva. Raziskovalna predstava Kulturnega društva Transformator se skupaj z igralci in občinstvom, gre namreč za simultano dramaturgijo, preizprašuje o spolno zaznamovanih družbenih vzorcih in patriarhalnem družbenem redu.

Predvsem otroci, aktivni pa so bili tudi starši, so dobili možnost, da prizore spreminjajo in izrazijo svoj pogled na določeno zatirano situacijo.

Izobraževalne in interaktivne predstave si lahko v festivalski formi ogledate v naslednjem tednu (2. do 5. avgust) v Gornjem Gradu, kjer KUD Transformator organizira že 6. Nefestival gledališča zatiranih.

Poletju sledita še dva poletna četrtka, s katerima bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Naslednji četrtek v goste prihaja etno koncert v izvedbi vsestranske umetnice iz Velike Britanije Hannah James, ki gostuje na letošnjem Festivalu Plavajoči grad.

 

Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

 

Za več informacij: Anja Koleša; anja.kolesa@domkulture.org; 041 903 383

Oglasno sporočilo