Učenci Osnovne šole Marije Vere z izjemnimi dosežki odplesali v počitnice

0
2063

Zadnji dan pouka je na Osnovni šoli Marije Vere potekal kot se spodobi – veselo in v ritmih glasbe.

23. 6. 2017 smo na proslavi v šolski telovadnici najprej obeležili dan državnosti, kjer smo se spomnili na rojstni dan naše Republike Slovenije. Gospa ravnateljica Violeta Vodlan je v svojem govoru v imenu vseh povedala, da se bomo trudili biti zgledni državljani. Podelila je tudi priznanja za izjemne dosežke učencev naše šole. Veliko jih je dobilo zlato ali srebrno priznanje na državni ravni, nekateri pa so se odlično odrezali celo v svetovni konkurenci. Tu lahko še posebej izpostavimo mladega Luka Jokiča, igralca namiznega tenisa, ki na mednarodnih tekmovanjih dosega odlične rezultate, ter trojico deklet, Laro Bošeska, Živo Javornik ter Saro Muršak, ki so na svetovnem šolskem prvenstvu v odbojki na mivki na Tahitiju pometle s skoraj vso konkurenco in se uvrstile na odlično tretje mesto. Nekaj besed o odbojkarskem tekmovanju je povedala tudi njihova trenerka gospa Tanja Božinović, gospa ravnateljica pa se ji je zahvalila z majhno pozornostjo. Program sta povezovala osmošolca Klara Bojec in Urh Prosen. Lana Vuga je recitirala svojo nagrajeno pesem o vodi, Pina Lenart Vengust pa je program popestrila z navihano pesmijo Bogdana Novaka. Toni in Jakob Lah ter Lan Kenda Hribar so nas vpeljali v glasbene ritme, za ples pa nas je ogrel brakedancer Jaka Dimnik. Predstavnika veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik gospoda Pilej in Božičnik, sta učencem, ki so bili nagrajeni v natečaju Srce pogreša dom, podelila knjižne nagrade.

Nato so se na šolskem dvorišču s svojimi plesi, ki so se jih naučili nekaj dni nazaj, predstavili prav vsi učenci. Izvirna koreografija je predstavljala različne športe, posebno pa so se v hudi vročini prilegli zimski. Vsaka generacija je zaplesala svoj ples, dva pa so zaplesali v družbi z leto mlajšimi in leto starejšimi učenci. Po tekočem plesnem prepletu se je v zadnjem plesu zavrtela vsa šola, pozibavanju v poskočnih ritmih se niso mogli upreti niti učitelji in ostali delavci šole. Ples so učence naučili in  vodili učitelji plesne šole Miki, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Plesni zaključek šolskega leta je na OŠ Marije Vere potekal že drugič. Ker se nam zdi odličen, imamo namen, da ga izvedemo tudi v naslednjih letih. Želimo si, da bi v plesnih ritnih uživali tudi drugi, zato pozivamo in hkrati izzivamo kamniške in okoliške šole, da se nam v prihodnje pridružijo. Več nas bo, bolj bo veselo!

Lepe počitnice vam želimo!

Besedilo in fotografija: Helena Brezar

Oglasno sporočilo