Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 6. 2017 do 25. 6. 2017

0
2148

21. 6. 2017
TATVINA KOLESA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so v naselju Preserje pri Radomljah obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, v katerem je neznani storilec izpred OŠ oškodovancu izvršil tatvino gorskega kolo znamke CTM 2014, tipa Raptor, črno modre barve in ga oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 6. 2017
TATVINA KOLESA V MORAVČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so v naselju Moravče obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, v katerem je neznani storilec izpred OŠ oškodovancu izvršil tatvino kolo znamke Scoot, tipa Aspect, belo-črno-zelene barve in ga oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 6. 2017
VLOM V TOPLOTNO POSTAJO V STANOVANJSKEM BLOKU V DOMŽALAH IN TATVINA KOLESA

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v toplotno postajo v stanovanjskem bloku v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl lesena vrata toplotne postaje in iz notranjosti odtujil žensko kolo italijanskega proizvajalca neznanih številk okvirja, rjave barve in oškodovanca oškodoval za okoli 100 EUR

22.6. 2017
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini denarnice v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz ženske torbice, katera je bila odložena na otroškem vozičku, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za približno 70 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.6. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI

Policisti Policijske postaje Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami pri varovanju prireditve v Ljubljani dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplje). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelje uvedli hitri postopek.

23. 6. 2017
VLOM V NOVOGRADNJO NA DOBENEM

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo na Dobenem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem zlomil vložek cilindrične ključavnice na vhodnih vratih ter tako prišel v notranjost od koder pa ni ničesar odnesel. Prav tako je poskušal odtrgati zunanjo enoto toplotne črpalke, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

23. 6. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so v naselju Domžale obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, v katerem je neznani storilec izpred BREZA centra oškodovancu izvršil tatvino gorskega kolesa znamke Cube, tipa Aim, modro-rdeče barve in ga s tem oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 6. 2017
TATVINA GORIVA V LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale smo bili obveščeni o tatvini goriva na počivališču BS OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je tujec pri tranzitu na počivališču preko noči spal. To je izkoristil neznani storilec in iz rezervoarja izvršil tatvino okoli 700 litrov nafte.

24. 6. 2017
TATVINA MANJŠE TORBICE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale smo bili obveščeni o tatvini manjše torbice v hotelu v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v objekt prišli mladoletna in polnoletna tujka ter tam opazili odloženo prtljago drugih gostov. Iz ene izmed potovalk sta izvršili tatvino manjše torbice v kateri je oškodovanka imela kozmetiko v vrednosti 670 EUR. Obe storilki sta bili dobljeni, torbica jima je bila zasežena in vrnjena oškodovanki. Zoper obe tujki sledi KO na pristojno sodišče po redni pošti.

25. 6. 2017
PROMETNA NESREČA S POBEGOM V OBERŠAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Obršah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega vozila med vožnjo, zaradi nepravilnega srečevanja in smeri vožnje trčil v dva nasproti vozeča voznika in s kraja pobegnil. Voznik je bil kmalu po nesreči izsleden in odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njega poslali na pristojno sodišče. V nesreči pa je nastala materialna škoda za okoli 1.500 EUR.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: Policijska postaj Domžale

Oglasno sporočilo