Ženska ekipa Tigersov s tremi zmagami

0
1993

V soboto, 24. junija 2017, se je ženska ekipa Tigersov iz Domžal odpravila na svoj tretji turnir Avstrijske lige v flag footballu za ženske v Mödling, predmestje Dunaja. Svojo pot smo tudi tokrat začeli zelo zgodaj, vremenska napoved z visokimi temperaturami in tri tekme pa so dale slutiti, da bo ta turnir izjemno naporen.

Svojo prvo tekmo smo odigrali proti tokratnim organizatorjem turnirja, ekipi Rangers. Z jasnim ciljem smo dobro odprli tekmo in po touchdownih Sare Koncilija in Karin Bernik ter dodatno točko Tjaše Conjar hitro povedli s 13:0. Gostiteljice so rezultat uspele znižati na 13:6, vendar smo hitro odgovorili. Tokrat je podajo Špele Robič v novih šest točk pretvorila Astrid Bernik. Z dodatno točko je bila tokrat uspešna Patricija Tome. Tekmo smo sproščeno pripeljali do konca in gostiteljicam ni pomagal niti touchdown v zadnji minuti srečanja. Končni rezultat: 20:13.

Z drugo tekmo smo začeli po nekajminutni pavzi. Tokrat smo se prvič letos pomerili z ekipo Thunder Ladies. Ekipa se je v primerjavi z lansko sezono okrepila in izjemno napredovala, zato smo vedeli, da moramo kljub rahli utrujenosti tekmo začeti odločno in skoncentrirano. Prve točke so dosegle naše nasprotnice, vendar smo s touchdownom Astrid Bernik in dodatno točko Karin Bernik hitro izenačili. Prvič smo prešli v vodstvo še pred koncem polčasa. Tudi tokrat je bila uspešna ena izmed sester Bernik, Karin. Nasprotnice se niso predale in polčas se je končal z izidom 13:13. Med polčasom smo se dogovorili, da odpravimo manjše napake tako v obrambi kot napadu in tudi iz te tekme odidemo kot zmagovalci. Thunder Ladies so imele drugačne načrte in v drugem polčasu, po nekaj neuspešnih napadih obeh ekip, prve dosegle točke. Končno pa je v napadu uspelo nekaj dobrih akcij tudi naši ekipi. Astrid Bernik je s touchdownom izid izenačila, v zadnjih minutah tekme pa je odločilne točke naši ekipi prinesla ujeta podaja Tjaše Conjar. Končni rezultat druge tekme je bil tako 25:19.

Vročina ni popuščala, igro na igrišču pa je oteževal tudi močan veter. Naša dekleta je po malce daljši pavzi čakalo še zadnje srečanje na tem turnirju. Naše zadnje nasprotnice so bila dekleta iz ekipa Vienna Constables, ki je do tega turnirja še nismo uspeli premagati. Motivacija je bila tudi zaradi tega toliko večja. Tekmo smo odlično odprli, neustavljiva je bila Karin Bernik (2TD), z dodatno točko je pomagala še Tjaša Conjar in hitro je bil rezultat 13:0 v našo korist. Nasprotnicam je v prvem polčasu uspelo doseči en touchdown. Ajla Ičanović je z izpuljeno zastavico podajalca v nasprotnikovi končni coni naši ekipi prinesla dve dodatni točki. Rezultat ob polčasu je bil 15:6. Drugi polčas smo pričeli s prestreženo podajo, ki je nasprotnicam dal dodatnega zagona. Najprej so zmanjšale rezultat na 15:13 in nato dosegle nove točke za prvo vodstvo na tekmi z 19:15. Naša dekleta niso nikoli izgubila upanja v zmago. Končno nam je uspelo prebiti obrambo nasprotnic in Astrid Bernik je dosegla nove točke. Tekme še ni bilo konec in zadnji dve minuti sta pripravili pravo shrljivko. Nasprotnice so tik pred koncem tekme prišle pred končno cono naše ekipe in imele zaradi sodniške kazni proti naši ekipi poskus za zmago po izteku igralnega časa. Obramba je vse poskuse zdržala in ohranila končni izid 22:19 v prid naše ekipe.

S turnirja smo se tako vrnili s tremi zmagami in nestrpno pričakujemo naslednji turnir avstrijske lige, ki bo naslednji vikend, 2. julija, v Klosterneuburgu.

Že čez tri tedne pa čaka našo žensko ekipo prvi vrhunec letošnje sezone, Champions Bowl, turnir, na katerem bo igralo osem najboljših evropskih ekip. Ker so stroški odhoda na takšen turnir zelo visoki, bi bili zelo veseli kakršnekoli vaše pomoči. Več informacij si lahko preberete tudi na naši facebook strani: https://www.facebook.com/domtigersw/?ref=br_rs

Matija Klančar
Oglasno sporočilo